Tagliatelle Bolognese Met Pancetta Ham

0
3013
Tagliatelle Bolognese
tagliatelle-bolognese-met-pancetta-ham
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4

Klik hier voor meer pastarecepten

Tagliatelle Bolognese

Tagliatelle Bolognese is een klassiek Italiaans pastagerecht dat bestaat uit brede, platte lintpasta, geserveerd met een rijke tomaten- en vleessaus. De saus is gemaakt van gehakt, uien, wortels, bleekselderij, tomatenpuree, witte wijn en bouillon. Om het gerecht wat extra smaak te geven, wordt er vaak ook pancetta ham aan toegevoegd.

Om te beginnen met het maken van de saus, bak je de pancetta ham in een grote pan totdat het goudbruin en knapperig is. Vervolgens voeg je de gehakte ui, wortel en bleekselderij toe en laat je deze zachtjes bakken totdat ze zacht zijn. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door. Giet de witte wijn erbij en laat het even inkoken.

Voeg daarna de bouillon toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus op een laag vuur pruttelen totdat deze ingedikt is en de smaken goed zijn ingetrokken. Breng op smaak met zout en peper.

Terwijl de saus suddert, kook je de tagliatelle in een grote pan met gezouten water. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de Bolognesesaus. Roer de pasta goed door de saus zodat alles goed gemengd is. Serveer het gerecht direct, eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

avondmaaltijd

Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, omdat het makkelijk en snel te maken is. Het is ook een ideale keuze voor een etentje met vrienden of familie, omdat het een gerecht is dat iedereen lekker vindt en dat je van tevoren kunt voorbereiden. Als je wat extra tijd hebt, kun je de saus zelfs een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Op die manier kunnen de smaken nog beter intrekken en wordt het gerecht nog lekkerder.

Tagliatelle Bolognese met pancetta ham is een heerlijk comfort food gerecht dat perfect is voor de koudere maanden van het jaar. De combinatie van de rijke tomatensaus en de hartige smaak van de pancetta ham zorgt voor een gerecht dat zowel vullend als bevredigend is.

Tagliatelle Bolognese Met Pancetta Ham is een lekker Italiaans recept met veel smaak! De Pancetta ham samen met de verschillende kruiden geeft het een extra dimensie. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 100gr champignons
  • 300gr Pancetta ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 750gr half om half gehakt
  • 4 blaadjes salie
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 250ml droge witte wijn
  • 70gr tomatenpuree
  • 150ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • 600gr tagliatella pasta
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Borstel de champignons schoon en snij het in kleine stukjes
  2. Snij de Pancetta ham in stukjes, verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de ham voor ongeveer 3 minuten
  3. Haal de ham uit de pan en laat het uitlekken op een vel keukenpapier
  4. Snipper de ui en snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes
  5. Bak de groenten voor ongeveer 5 minuten in het vet van de Pancetta
  6. Voeg de champignons toe en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten tot alle groenten zacht zijn geworden
  7. Haal de groeten uit de pan en zet het opzij
  8. Bak vervolgens het gehakt in één eetlepel olijfolie rul
  9. Voeg de witte wijn, salie, laurierblaadjes en tijm toe en kook het geheel voor ongeveer 5 minuten zodat het meeste vocht is verdampt
  10. Verwijder de salie, laurierblaadjes en tijm uit de pan
  11. Voeg vervolgens de tomatenpuree en melk toe en roer het goed door
  12. Verhit het geheel tot het kookpunt, matig het vuur en voeg de groenten toe
  13. Voeg ook een snufje nootmuskaat en de Pancetta ham toe en laat het nog ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen
  14. Strooi als laatste een beetje Parmezaanse kaas over de saus en roer het even door
  15. Kook de tagliatelle volgens de verpakking en serveer het samen met de saus

Details

Tip: Mocht de saus iets te dun uitvallen kook de witte wijn dan iets langer in of gebruik iets meer tomatenpuree naar smaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here