Tagliatelle Bolognese Met Pancetta Ham

0
2846
tagliatelle-bolognese-met-pancetta-ham
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4

Tagliatelle Bolognese Met Pancetta Ham is een lekker Italiaans recept met veel smaak! De Pancetta ham samen met de verschillende kruiden geeft het een extra dimensie. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 100gr champignons
  • 300gr Pancetta ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 750gr half om half gehakt
  • 4 blaadjes salie
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 250ml droge witte wijn
  • 70gr tomatenpuree
  • 150ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • 600gr tagliatella pasta
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Borstel de champignons schoon en snij het in kleine stukjes
  2. Snij de Pancetta ham in stukjes, verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de ham voor ongeveer 3 minuten
  3. Haal de ham uit de pan en laat het uitlekken op een vel keukenpapier
  4. Snipper de ui en snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes
  5. Bak de groenten voor ongeveer 5 minuten in het vet van de Pancetta
  6. Voeg de champignons toe en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten tot alle groenten zacht zijn geworden
  7. Haal de groeten uit de pan en zet het opzij
  8. Bak vervolgens het gehakt in één eetlepel olijfolie rul
  9. Voeg de witte wijn, salie, laurierblaadjes en tijm toe en kook het geheel voor ongeveer 5 minuten zodat het meeste vocht is verdampt
  10. Verwijder de salie, laurierblaadjes en tijm uit de pan
  11. Voeg vervolgens de tomatenpuree en melk toe en roer het goed door
  12. Verhit het geheel tot het kookpunt, matig het vuur en voeg de groenten toe
  13. Voeg ook een snufje nootmuskaat en de Pancetta ham toe en laat het nog ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen
  14. Strooi als laatste een beetje Parmezaanse kaas over de saus en roer het even door
  15. Kook de tagliatelle volgens de verpakking en serveer het samen met de saus

Details

Tip: Mocht de saus iets te dun uitvallen kook de witte wijn dan iets langer in of gebruik iets meer tomatenpuree naar smaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here