Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Tagliatelle Bolognese Met Pancetta Ham is een lekker Italiaans recept met veel smaak! De Pancetta ham samen met de verschillende kruiden geeft het een extra dimensie. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 100gr champignons
- 300gr Pancetta ham
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 750gr half om half gehakt
- 4 blaadjes salie
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 2 takjes verse tijm
- 250ml droge witte wijn
- 70gr tomatenpuree
- 150ml melk
- snufje nootmuskaat
- 600gr tagliatella pasta
- Geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Borstel de champignons schoon en snij het in kleine stukjes
- Snij de Pancetta ham in stukjes, verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de ham voor ongeveer 3 minuten
- Haal de ham uit de pan en laat het uitlekken op een vel keukenpapier
- Snipper de ui en snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes
- Bak de groenten voor ongeveer 5 minuten in het vet van de Pancetta
- Voeg de champignons toe en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten tot alle groenten zacht zijn geworden
- Haal de groeten uit de pan en zet het opzij
- Bak vervolgens het gehakt in één eetlepel olijfolie rul
- Voeg de witte wijn, salie, laurierblaadjes en tijm toe en kook het geheel voor ongeveer 5 minuten zodat het meeste vocht is verdampt
- Verwijder de salie, laurierblaadjes en tijm uit de pan
- Voeg vervolgens de tomatenpuree en melk toe en roer het goed door
- Verhit het geheel tot het kookpunt, matig het vuur en voeg de groenten toe
- Voeg ook een snufje nootmuskaat en de Pancetta ham toe en laat het nog ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen
- Strooi als laatste een beetje Parmezaanse kaas over de saus en roer het even door
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking en serveer het samen met de saus
Details
Tip: Mocht de saus iets te dun uitvallen kook de witte wijn dan iets langer in of gebruik iets meer tomatenpuree naar smaak.