Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 6
Tagliatelle Met Pompoen Tomatensaus is een lekker recept dat je snel en eenvoudig op tafel zet. De verschillende ingrediënten zorgen voor een heerlijke gebalanceerde smaak! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 600gr pompoen stukjes
- olijfolie
- vers gemalen zout en peper
- 2 uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 8 stuks ansjovis
- 500gr half om half gehakt
- 400gr gepelde tomaten
- 125ml rode wijn
- 4 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 600gr tagliatella
- bosje verse basilicum
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verdeel de pompoen stukjes over een bakplaat en besprenkel het royaal met olijfolie, een beetje zout en peper
- Gril de pompoen 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Fruit de ui en knoflook voor ongeveer 30 seconden in een beetje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur
- Voeg de ansjovis toe en bak het geheel tot de visjes volledig gebroken zijn
- Voeg vervolgens de gehakt toe en bak het in een paar minuten rul
- Matig het vuur en voeg de gepelde tomaat, rode wijn, balsamico azijn, oregano en de suiker toe
- Roer het geheel goed door en laat het 25 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking
- Voeg na 25 minuten de pompoen toe aan de saus en roer het goed door
- Serveer de saus over de pasta in aparte borden en garneer het geel met een paar blaadjes verse basilicum
Benodigdheden
Oven, bakplaat