Tapenade

Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 1 kom

Een mediterraanse snack speciaal voor alle olijf liefhebbers!

Ingrediënten

  • 500 gram olijven van goede kwaliteit
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml extra virgiene olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Ontpit de olijven als dit van toepassing is. Doe de olijven, kappertjes, knoflook en de helft van de olijfolie in een keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en druk één of twee keer op 'pulse'.
  2. Voeg nu langzaam de olijfolie toe terwijl je af en toe op de pulse knop drukt zodat er een smeerbare tapenade ontstaat (laat de machine niet te lang draaien anders wordt het een pasta).
  3. Roer de peper door de tapenade heen en serveer of bewaar de tapenade tot een maand lang bedekt in de koelkast. Lekker op een toastje of stokbroodje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here