Tartaar Van Verse Tonijn En Avocado

0
12537
tartaar-van-verse-tonijn-en-avocado
tartaar-van-verse-tonijn-en-avocado
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4

Tartaar Van Verse Tonijn En Avocado is echt verrukkelijk! De verschillende smaakcombinaties van de verse ingrediënten en kruiden leveren een echte smaak sensatie! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 theelepels verse gember, geraspt zonder schil
  • 50ml olijfolie
  • 500gr verse tonijn filet
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngesneden jalapeno’s
  • 1 theelepel wasabi poeder
  • 3 theelepels sesamzaadjes
  • 1/4 avocado, geschild en ontpit en in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 tomaat, zonder zaden in kleine blokjes gesneden
  • 2 theelepels citroensap
  • zeezout naar smaak
  • vers gemalen peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de geraspte gember samen met de olijfolie in een kom, dek het af en zet het een nacht in de koelkast
  2. Snijd de verse tonijn in zeer kleine blokjes en doe het in een grote kom
  3. Voeg de gember en olie toe aan de tonijn
  4. Voeg vervolgens ook de koriander, jalapeno’s, wasabi poeder, 1 theelepel sesamzaadjes, avocado, tomaat en citroensap toe
  5. Roer het geheel goed door elkaar en voeg naar smaak zeezout en vers gemalen peper toe
  6. Zet een ronde vorm op een bord en vul het met een kwart van het mengsel
  7. Druk het eventjes aan met een lepel aan de bovenkant en verwijder de vorm
  8. Herhaal dit 3 maal en garneer als laatste de vier porties met de overgebleven sesamzaadjes

Benodigdheden

Ronde vorm met een doorsnede van ongeveer 6cm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here