Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Tartaar Van Verse Tonijn En Avocado is echt verrukkelijk! De verschillende smaakcombinaties van de verse ingrediënten en kruiden leveren een echte smaak sensatie! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 theelepels verse gember, geraspt zonder schil
- 50ml olijfolie
- 500gr verse tonijn filet
- 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel fijngesneden jalapeno’s
- 1 theelepel wasabi poeder
- 3 theelepels sesamzaadjes
- 1/4 avocado, geschild en ontpit en in kleine blokjes gesneden
- 1/2 tomaat, zonder zaden in kleine blokjes gesneden
- 2 theelepels citroensap
- zeezout naar smaak
- vers gemalen peper naar smaak
Bereidingswijze
- Doe de geraspte gember samen met de olijfolie in een kom, dek het af en zet het een nacht in de koelkast
- Snijd de verse tonijn in zeer kleine blokjes en doe het in een grote kom
- Voeg de gember en olie toe aan de tonijn
- Voeg vervolgens ook de koriander, jalapeno’s, wasabi poeder, 1 theelepel sesamzaadjes, avocado, tomaat en citroensap toe
- Roer het geheel goed door elkaar en voeg naar smaak zeezout en vers gemalen peper toe
- Zet een ronde vorm op een bord en vul het met een kwart van het mengsel
- Druk het eventjes aan met een lepel aan de bovenkant en verwijder de vorm
- Herhaal dit 3 maal en garneer als laatste de vier porties met de overgebleven sesamzaadjes
Benodigdheden
Ronde vorm met een doorsnede van ongeveer 6cm