Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4 personen
Een heerlijk maar simpel recept waar de hele familie gek op zal zijn. Hier was ‘ie een grote hit!
Ingrediënten
- Voor de saus:
- 60 ml sojasaus
- 250 ml water
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 5 eetlepels bruine suiker
- 1,5 el honing
- 2 el maïzena
- 60 ml koud water
- 800 gram rundvlees reepjes
- Pak noodles naar keuze voor 4 personen
- Zout en peper
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
Overige ingrediënten :
Bereidingswijze
- Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet deze af en bewaar deze.
- Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de Maïzena en de 60 ml koud water in een steelpannetje. Begin de saus op middenhoog vuur te verwarmen.
- Meng in een apart schaaltje de Maïzena en het koude water. Voeg het maïzena mengsel toe wanneer de saus begint te koken en blijf roeren totdat de saus is ingedikt en zet het gas vervolgens uit.
- Bestrooi de rundvlees reepjes met peper en zout. Zet een koekenpan of wok op hoog vuur en verwarm hier 1 el olijfolie in. Bak hier vervolgens het vlees kort in totdat deze gaar is, giet 125 ml van de saus over het vlees en bak dit kort mee en zet het gas vervolgens uit.
- Zet een andere wok of koekenpan op het gasfornuis en voeg de resterende eetlepel olijfolie toe en bak de ui hier in totdat deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgend de noodles en de terriyaki saus toe en meng alles goed zodat alle noodles bedekt zijn met de saus.
- Serveer de noodles in schaaltjes of borden en schep de rundvlees reepjes hier bovenop. Eet smakelijk!