Terrine van Gerookte Zalm

0
2396
terrine-van-gerookte-zalm
terrine-van-gerookte-zalm
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6

Terrine van Gerookte Zalm, lekker als voorgerecht met een stukje stokbrood of voor bij de lunch met een beetje salade! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 125gr gerookte zalm (plakjes)
  • 1 gelatine blaadje
  • 80ml heet water
  • 125gr roomkaas
  • 100ml mayonaise
  • klein handje fijngesneden bieslook
  • 15ml citroensap
  • 200gr zalm uit blik
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Vet een cakevorm in met een beetje olijfolie
  2. Bedek de cakevorm met de plakjes gerookte zalm zodat deze volledig bedekt is. Hou een paar plakjes (ongeveer 1/4) achter de hand om aan het einde de bovenkant te bedekken
  3. Los de gelatine op in het hete water
  4. Doe de roomkaas, mayonaise, bieslook, citroensap en de gelatine in een kom en meng het tot één geheel met een garde
  5. Voeg de zalm toe en roer het goed door elkaar
  6. Breng het geheel op smaak met zout en peper
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en bedek de bovenkant met de overgebleven gerookte zalmplakjes
  8. Zet Terrine van Gerookte Zalm minimaal een uur in de koelkast
  9. Snij de terrine in plakjes en serveer het met een salade en/of een stukje stokbrood

Benodigdheden

Cakevorm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here