Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6
Terrine van Gerookte Zalm, lekker als voorgerecht met een stukje stokbrood of voor bij de lunch met een beetje salade! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- olijfolie
- 125gr gerookte zalm (plakjes)
- 1 gelatine blaadje
- 80ml heet water
- 125gr roomkaas
- 100ml mayonaise
- klein handje fijngesneden bieslook
- 15ml citroensap
- 200gr zalm uit blik
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Vet een cakevorm in met een beetje olijfolie
- Bedek de cakevorm met de plakjes gerookte zalm zodat deze volledig bedekt is. Hou een paar plakjes (ongeveer 1/4) achter de hand om aan het einde de bovenkant te bedekken
- Los de gelatine op in het hete water
- Doe de roomkaas, mayonaise, bieslook, citroensap en de gelatine in een kom en meng het tot één geheel met een garde
- Voeg de zalm toe en roer het goed door elkaar
- Breng het geheel op smaak met zout en peper
- Giet het mengsel in de cakevorm en bedek de bovenkant met de overgebleven gerookte zalmplakjes
- Zet Terrine van Gerookte Zalm minimaal een uur in de koelkast
- Snij de terrine in plakjes en serveer het met een salade en/of een stukje stokbrood
Benodigdheden
Cakevorm