Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Geniet van deze heerlijk pittige Thaise Kerriesoep! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 versnipperde uien
- 50gr boter
- 2 teentjes geperste knoflook
- 4 eetlepels bloem
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels groene curry pasta
- 400ml kokosmelk
- 125gr creme fraiche
- klein handje fijngehakte verse koriander
- handje cashewnoten
Bereidingswijze
- Fruit de ui in de boter in een grote pan tot deze glazig is
- Voeg de knoflook en vervolgens de bloem en kerriepoeder toe
- Roer het geheel goed door elkaar en voeg de bouillon en honing toe
- Voeg vervolgens de curry pasta, kokosmelk en creme freche toe
- Roer de soep goed door en voeg de koriander toe
- Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen
- Garneer de soep met cashewnoten
Details
Tip: Vervang de kippenbouillon met groentebouillon voor een vegetarische variant.