Thaise Kerriesoep

0
3260
thaise_kerriesoep
thaise_kerriesoep
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4

Geniet van deze heerlijk pittige Thaise Kerriesoep! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 versnipperde uien
  • 50gr boter
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels groene curry pasta
  • 400ml kokosmelk
  • 125gr creme fraiche
  • klein handje fijngehakte verse koriander
  • handje cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in de boter in een grote pan tot deze glazig is
  2. Voeg de knoflook en vervolgens de bloem en kerriepoeder toe
  3. Roer het geheel goed door elkaar en voeg de bouillon en honing toe
  4. Voeg vervolgens de curry pasta, kokosmelk en creme freche toe
  5. Roer de soep goed door en voeg de koriander toe
  6. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen
  7. Garneer de soep met cashewnoten

Details

Tip: Vervang de kippenbouillon met groentebouillon voor een vegetarische variant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here