Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 3 grote komkommers in partjes gesneden (geschild en ontpit)
- 1 eetlepel zout
- 100gr kristalsuiker
- 120ml rijstazijn
- 2 jalapeno pepers, ontpit en fijngehakt
- een bosje gehakte verse koriander
- 75gr cashewnoten
Bereidingswijze
- Doe de partjes komkommer met het zout in een vergiet en laat het zout gedurende 30 minuten intrekken
- Spoel de komkommer af met koud water en laat het uitlekken. Dep het vervolgens droog met keukenpapier
- Klop de suiker en azijn in een kom totdat de suiker is opgelost
- Voeg de komkommer, de jalapeno pepers en de gehakte koriander toe en meng het goed door elkaar
- Bestrooi het geheel met cashewnoten voor het opdienen
Details
Rijstazijn is een milde azijnsoort, gemaakt van gefermenteerde kleefrijst en water. In Japanse rijstazijn zit vaak ook tarwe of sake. De Chinese rijstazijn lijkt iets neutraler en zachter van smaak dan Japanse. Maar ook minder complex.