Thaise pikante noodles met kip

Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4 personen

Deze heerlijke pikante noodles met kip zijn echt een aanrader, maar je moet wel tegen ‘heet’ kunnen.

Ingrediënten

  • 350 gram noodles naar keuze
  • 2 kipfiletjes
  • 1/2 el (of minder) chili vlokken
  • 60 ml sesamolie
  • 90 ml sojasaus
  • 90 ml honing
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Handjevol verse koriander

Bereidingswijze

  1. Doe de chilivlokken in een klein steelpannetje samen met de sesamolie en kook dit 2 minuten lang op middelhoog vuur. Zeef de olie en voeg de honing en sojasaus toe.
  2. Kook de noodles volgend de aanwijzingen op de verpakking en snijd de kip in kleine blokjes. Doe de kip en de helft van de saus in een schaaltje en laat dit een half uurtje marineren in de koelkast.
  3. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort aan in een grote koekenpan. Voeg de kip en de marinade toe en bak dit op middelhoog tot hoog vuur totdat de kip gaar is. Zet het gas uit.
  4. Giet de spaghetti af en doe dit samen met de rest van de saus in de koekenpan. Hussel de kip, spaghetti, de saus en de koriander door elkaar. De noodles zijn warm maar ook op kamertemperatuur heerlijk. Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here