Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Thaise Sperziebonen Salade! Wat een Oosters genot! Ik kan van dit recept geen genoeg krijgen. Het is zo lekker en gemakkelijk, ik maak het bijna wekelijks! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1kg sperziebonen, gedopt en gewassen
- 3 eetlepels ketjap
- 1/2 eetlepel honing
- 1/2 eetlepel rijstwijnazijn
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 rode peper, zonder zaden fijngehakt
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 75gr pinda's, fijngehakt
- 1 klein handje vol verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen in ruim water in 5 minuten beetgaar en laat het vervolgens uitlekken in een vergiet
- Roer in een kom de ketjap, honing, rijstwijnazijn, sesamolie en pindakaas tot een geheel. Voeg de rode peper toe
- Verhit de plantaardige olie in een wok en fruit de gember en knoflook voor ongeveer een minuut
- Voeg de sperziebonen en wok het geheel voor ongeveer 2 minuten
- Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens het ketjap pindakaas mengsel, pinda's en verse koriander toe
- Roer het geheel goed door elkaar en serveer de salade meteen in een kom of schaal