Tikka massala met geroosterde kikkererwten

smart
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4 personen

Dit populaire Indiase gerecht is ook heel lekker vegetarisch te maken. Gebruik kikkererwten in plaats van kip en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.

Ingrediënten

    Voor de kikkererwten
  • 2 kopjes kikkererwten
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 cm gember, fijn geraspt
  • 3/4 tl gram massala
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el citroenrasp
  • 1/2 el olie
  • Zout naar smaak
  • Voor de saus
  • 1 el boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn geraspt
  • 1/2 el gember, fijn geraspt
  • 3/4 tl gram massala
  • 3/4 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl koriander poeder
  • 200 gram passata of tomato frito
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl zout
  • 150 ml room
  • 1/2 tl bruine suiker
  • 60 ml water (indien nodig)
  • Verse koriander om te garneren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kikkererwten samen met de rest van de ingrediënten voor de kikkererwten in een grote kom en meng alles goed.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten hierover. Bak de kikkererwten 10 minuten lang en hussel ze daarna om met een spatel. Bak de vervolgens nog eens 10 minuten en neem ze daarna uit de oven.
  3. Verwarm de boter in een pan en fruit de ui hier in totdat deze zacht is. Voeg de kruiden toe en bak dit een minuut lang mee. Voeg de knoflook en de gember toe en bak dit zo'n 30 seconden mee, totdat de rauwe geur weg is.
  4. Voeg de passata toe en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de pan, zeg het vuur laag en laat de saus zo'n 15 minuten pruttelen totdat deze een roodbruine kleur heeft. Voeg de zout, bruine suiker en de room toe en laat de saus nog zo'n 10 minuten doorkoken zodat deze wat indikt.
  5. Voeg als dit nodig is wat extra water toe. Voeg de kikkererwten toe aan de saus en serveer met rijst of naanbrood en eventueel wat verse koriander.

Exclusieve aanbieding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here