Tomaat, ei en ui

28
78068
tomaat ei en ui
tomaat ei en ui
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2

Een oud recept van mn moeder dat ik al jaren niet heb gehad. Heerlijk voor op brood.

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 4 eieren
  • ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie of boter

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakjes.  Versnipper de knoflook. Bak de uien in een beetje olijfolie tot ze mooi lichtbruin en glazig zijn, voeg dan de tomaat en knoflook toe. Na ongeveer 10 minuten pruttelen voeg de eieren toe en blijf roeren. Op smaak brengen met peper en zout en of wat paprika poeder.

Benodigdheden

koekepan

TV Gids aanbiedingenMeer kortingen

28 REACTIES

  1. Mijn moeder noemde dit smurrie en schoonmoeder noemde dit prutje…….geen namen die het gerecht lekker doen lijken……maar dat is het wel hoor!!!

  2. Bij ons noemde we dit rats. Recept komt aardig overeen alleen deden/doen wij er ketjap doorheen. Als de uien glazig zijn gaat de ketjap er in

  3. Ik heb dat al jaren terug omgetoverd tot tomaat, uien ham of magere spekjes, heerlijk om te doppen met een paar boterhammen, kan je zelfs de pan mee uitwrijven, heerlijk op een zaterdagachtermiddag!

  4. Dit recept gaat bij.ons als.erfenis.door de.familie. wij hebben t omgedoopt tot kattekots?
    Hierdoor vinden veel mensen t al vies klinken waardoor wij meer hebben…?? Dit is vooral lekker met verse Turks brood

  5. Heerlijke, mijn moeder maakte het óók! Tomaten, ui en ei met peper en zout. Knoflook en ketjap aten we thuis nog niet in de jaren 1950 / 1960 😉
    Hoe we het noemden…?? Ik meen dat mijn jongste zusje het de naam “husseltjes” gaf.

  6. Onze oma maakte dit met een blikje cornedbeef geprakt mee te bakken met de gefruite uien smoren met de tomaten en als laatst geklutst eieren er door roeren 🙂 zonder ook lekker hoor!

  7. Lekker recept! Ik ken het van thuis als gebakken tomaat. Er ging altijd een scheut maggie door en een paar geklutste en gebakken eieren. Heerlijk voor op op de boterham.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here