Tomaat, ei en ui

47
78797
tomaat ei en ui
tomaat ei en ui
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2

Klik hier voor gratis boodschappen

Een oud recept van mijn moeder dat ik al jaren niet heb gehad. Heerlijk voor op brood. Het is snel klaar en je kan er van alles aan toevoegen zoals ham of bacon of paprika of ketjap of ketchup of Worcester saus of kaas of room of spekjes of BBQ saus of Maggie of augurk of champignons of peterselie of courgette

We hebben wat onderzoek gedaan via https://www.facebook.com/receptenbundel en het schijnt dat er vele verschillende namen zijn voor het gerecht.
Hier een Kleine opsomming van de verschillende namen, de een nog komischer dan de ander. Er komen dagelijks nieuwe namen bij dus blijf ons volgen.

happie
hussiemussie
prutje
frutsel
smurrie
rats
pikkepoelie
hutsi frutsie
tomatensmurrie
kattekots
husseltjes
smuk
rotzooitje
heksenkots
La Cipollata
Husseklusse
hutseklutsie
smurf
husseltje musseltje
tomatenprut
rommeltje
Tomatenspul
Schurfie
spulletje
kattenspauw
vliegtuigongeluk
pikkepoelie
hutse klus
Tomatenrats
rommelpot
gebakken oape
kots
tit en tat
hutzieklutzie
troep
strontje
spul
uienprutje
Aafjes uien
shakshuka
pikkepoelie
smik en smakkie
menemen
kattenspuug
stroes.
Russisch roerei
Spanjaard
treinramp
Rattetouile
Preupreu
Frutsel ei
hassefras
rokmokje
pennekeprut
Campingprutje
BRAS
rotzooi
pruttelpotje
potje prut
husseklus

Ingrediënten

 • 6 tomaten
 • 4 eieren
 • ui
 • 2 tenen knoflook
 • peper en zout
 • olijfolie of boter

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakjes.  Versnipper de knoflook. Bak de uien in een beetje olijfolie tot ze mooi lichtbruin en glazig zijn, voeg dan de tomaat en knoflook toe. Na ongeveer 10 minuten pruttelen voeg de eieren toe en blijf roeren. Op smaak brengen met peper en zout en of wat paprika poeder.

Benodigdheden

koekepan

47 REACTIES

 1. Mijn moeder noemde dit smurrie en schoonmoeder noemde dit prutje…….geen namen die het gerecht lekker doen lijken……maar dat is het wel hoor!!!

 2. Bij ons noemde we dit rats. Recept komt aardig overeen alleen deden/doen wij er ketjap doorheen. Als de uien glazig zijn gaat de ketjap er in

 3. Ik heb dat al jaren terug omgetoverd tot tomaat, uien ham of magere spekjes, heerlijk om te doppen met een paar boterhammen, kan je zelfs de pan mee uitwrijven, heerlijk op een zaterdagachtermiddag!

 4. Dit recept gaat bij.ons als.erfenis.door de.familie. wij hebben t omgedoopt tot kattekots?
  Hierdoor vinden veel mensen t al vies klinken waardoor wij meer hebben…?? Dit is vooral lekker met verse Turks brood

 5. Heerlijke, mijn moeder maakte het óók! Tomaten, ui en ei met peper en zout. Knoflook en ketjap aten we thuis nog niet in de jaren 1950 / 1960 😉
  Hoe we het noemden…?? Ik meen dat mijn jongste zusje het de naam “husseltjes” gaf.

 6. Onze oma maakte dit met een blikje cornedbeef geprakt mee te bakken met de gefruite uien smoren met de tomaten en als laatst geklutst eieren er door roeren 🙂 zonder ook lekker hoor!

 7. Lekker recept! Ik ken het van thuis als gebakken tomaat. Er ging altijd een scheut maggie door en een paar geklutste en gebakken eieren. Heerlijk voor op op de boterham.

 8. Ken het al jaren als ontbijt op australische schapenfarms. Maar dan 1 gesneden ui fruiten, 1rode en 1 groene paprika in reepjes daarop in de pan meebakken, 2 tomaten in grote plakken gesneden er bovenop mee sudderen, pakje hamblokjes erover verspreiden, 4 eieren verdeeld over de pan breken, pr minuten m.deksel erop tot de eieren de voor jou gewenste gaar
  heid hebben. Wij eten dit m.zn twee als avondeten.

 9. Wij eten dit (nog steeds) wekelijks. Om het wat hartiger te maken wel met wat ham of spekjes erbij.
  Wij noemen het “Husseklusse”
  Ook nog eens hartstikke gezond.

 10. Zeker met alle toegevoegde ideeen. Geweldig, inderdaad sentiment en al vele jaren geleden dat ik dit heb gegeten. Het brengt mij in ieder geval weer even terug in de tijd met een vernieuwde kennis making. Zeker met al die toegevoegde ideeen. LEKKER SMULLEN.

 11. Wij eten dit nog regelmatig op brood, lekker makkelijk in het weekend, geleerd bij mijn schoonouders die het geregeld aten, zij noemden het altijd “ratjetoe”

 12. Oehhh lekker! Geleerd te eten op de camping door mijn schoonfamilie ze noemden het iets van hussel en er ging wit brood onder met veel mayo! Goed idee ga het snel weer eens maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here