Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2
Een oud recept van mn moeder dat ik al jaren niet heb gehad. Heerlijk voor op brood.
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 4 eieren
- ui
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
- olijfolie of boter
Bereidingswijze
Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakjes. Versnipper de knoflook. Bak de uien in een beetje olijfolie tot ze mooi lichtbruin en glazig zijn, voeg dan de tomaat en knoflook toe. Na ongeveer 10 minuten pruttelen voeg de eieren toe en blijf roeren. Op smaak brengen met peper en zout en of wat paprika poeder.
Benodigdheden
koekepan
Zoooo lekker! Wij noemden het hussiemussie, en zat er bij ons nog (rode) paprika doorheen
dat ga ik ook proberen.
thx
Ik doe er altijd een scheutje tomatenketchup + ketjap-manis, en een paar druppels worcester-sauce erbij.
En dan noemen we het een “PRUTJE”.
bij ons heet het frutsel en er gaat nog wat ham doorheen (als het er is)
Of als het de datum had bereikt.
Restjes opmaken.
Eet smakelijk
Ja,
Heerlijk is het.
Lekker met (blauwschimmel)kaas en/of scheutje room.
Mijn moeder deed er nog een paar geklutste eitjes door
Mijn moeder noemde dit smurrie en schoonmoeder noemde dit prutje…….geen namen die het gerecht lekker doen lijken……maar dat is het wel hoor!!!
Heerlijk. Jeugdsentiment. Brood ernaast en prut erop. Zo gaat het brood wel naar binnen. Doorgegeven aan dochters
Wij noemden het ook smurrie en het werd eigenlijk alleen op de boot in Loosdrecht gegeten
Bij ons noemde we dit rats. Recept komt aardig overeen alleen deden/doen wij er ketjap doorheen. Als de uien glazig zijn gaat de ketjap er in
Verheug me nu al op vanavond 😊 het is zolang geleden dat ik dat heb gegeten…..😋😋
Ik heb dat al jaren terug omgetoverd tot tomaat, uien ham of magere spekjes, heerlijk om te doppen met een paar boterhammen, kan je zelfs de pan mee uitwrijven, heerlijk op een zaterdagachtermiddag!
Mijn schoonvader noemde dit: Pikkepoelie, heerlijk gerecht
Jaaa heerlijk bij ons op woensdagmiddag deed mijn moeder dat maken met lekker veel kaas erover smelten bij ons heet het hutsi frutsie???
Bij ons thuis: tomatensmurrie, Heerlijk!!
Bij ons ging er nog een blikje zalm doorheen ook erg lekker!
Mijn moeder deed er nog wat bbq. Saus door om het pittig te maken. Een een restje koud vlees erdoor. Pikkepoelie genoemd. Lang geleden.
Dit recept gaat bij.ons als.erfenis.door de.familie. wij hebben t omgedoopt tot kattekots?
Hierdoor vinden veel mensen t al vies klinken waardoor wij meer hebben…?? Dit is vooral lekker met verse Turks brood
Heerlijke, mijn moeder maakte het óók! Tomaten, ui en ei met peper en zout. Knoflook en ketjap aten we thuis nog niet in de jaren 1950 / 1960 😉
Hoe we het noemden…?? Ik meen dat mijn jongste zusje het de naam “husseltjes” gaf.
Wij noemen het ook smurrie met ook ketjap en ham, is ook heerlijk bij rijst maar dan gehakt i.p.v ham
Hoeveel ui moet er in?
Mijn ouders maakten dit vroeger en volgens mij noemden we het SMUK.
Onze oma maakte dit met een blikje cornedbeef geprakt mee te bakken met de gefruite uien smoren met de tomaten en als laatst geklutst eieren er door roeren 🙂 zonder ook lekker hoor!
En ze noemde het *sterven op straat van armoede*???!!!
Lekker recept! Ik ken het van thuis als gebakken tomaat. Er ging altijd een scheut maggie door en een paar geklutste en gebakken eieren. Heerlijk voor op op de boterham.