Klik hier voor gratis boodschappen
Een oud recept van mijn moeder dat ik al jaren niet heb gehad. Heerlijk voor op brood. Het is snel klaar en je kan er van alles aan toevoegen zoals ham of bacon of paprika of ketjap of ketchup of Worcester saus of kaas of room of spekjes of BBQ saus of Maggie of augurk of champignons of peterselie of courgette
We hebben wat onderzoek gedaan via https://www.facebook.com/receptenbundel en het schijnt dat er vele verschillende namen zijn voor het gerecht.
Hier een Kleine opsomming van de verschillende namen, de een nog komischer dan de ander. Er komen dagelijks nieuwe namen bij dus blijf ons volgen.
happie
hussiemussie
prutje
frutsel
smurrie
rats
pikkepoelie
hutsi frutsie
tomatensmurrie
kattekots
husseltjes
smuk
rotzooitje
heksenkots
La Cipollata
Husseklusse
hutseklutsie
smurf
husseltje musseltje
tomatenprut
rommeltje
Tomatenspul
Schurfie
spulletje
kattenspauw
vliegtuigongeluk
pikkepoelie
hutse klus
Tomatenrats
rommelpot
gebakken oape
kots
tit en tat
hutzieklutzie
troep
strontje
spul
uienprutje
Aafjes uien
shakshuka
pikkepoelie
smik en smakkie
menemen
kattenspuug
stroes.
Russisch roerei
Spanjaard
treinramp
Rattetouile
Preupreu
Frutsel ei
hassefras
rokmokje
pennekeprut
Campingprutje
BRAS
rotzooi
pruttelpotje
potje prut
husseklus
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 4 eieren
- ui
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
- olijfolie of boter
Bereidingswijze
Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakjes. Versnipper de knoflook. Bak de uien in een beetje olijfolie tot ze mooi lichtbruin en glazig zijn, voeg dan de tomaat en knoflook toe. Na ongeveer 10 minuten pruttelen voeg de eieren toe en blijf roeren. Op smaak brengen met peper en zout en of wat paprika poeder.
Benodigdheden
koekepan
Zoooo lekker! Wij noemden het hussiemussie, en zat er bij ons nog (rode) paprika doorheen
dat ga ik ook proberen.
thx
Ik doe er altijd een scheutje tomatenketchup + ketjap-manis, en een paar druppels worcester-sauce erbij.
En dan noemen we het een “PRUTJE”.
bij ons heet het frutsel en er gaat nog wat ham doorheen (als het er is)
Of als het de datum had bereikt.
Restjes opmaken.
Eet smakelijk
Ja,
Heerlijk is het.
Lekker met (blauwschimmel)kaas en/of scheutje room.
Mijn moeder deed er nog een paar geklutste eitjes door
Mijn moeder noemde dit smurrie en schoonmoeder noemde dit prutje…….geen namen die het gerecht lekker doen lijken……maar dat is het wel hoor!!!
Heerlijk. Jeugdsentiment. Brood ernaast en prut erop. Zo gaat het brood wel naar binnen. Doorgegeven aan dochters
Wij noemden het ook smurrie en het werd eigenlijk alleen op de boot in Loosdrecht gegeten
Bij ons noemde we dit rats. Recept komt aardig overeen alleen deden/doen wij er ketjap doorheen. Als de uien glazig zijn gaat de ketjap er in
Verheug me nu al op vanavond 😊 het is zolang geleden dat ik dat heb gegeten…..😋😋
Ik heb dat al jaren terug omgetoverd tot tomaat, uien ham of magere spekjes, heerlijk om te doppen met een paar boterhammen, kan je zelfs de pan mee uitwrijven, heerlijk op een zaterdagachtermiddag!
Mijn schoonvader noemde dit: Pikkepoelie, heerlijk gerecht
pikkepoelie, inderdaad zo ken ik het ook. Ga het gelijk weer maken.
Leuk , heel nederland aan de pikkepoelie.
Groetjes en veel kookplezier.
Ja wij noemde het ook Pikkepoelie
Jaaa heerlijk bij ons op woensdagmiddag deed mijn moeder dat maken met lekker veel kaas erover smelten bij ons heet het hutsi frutsie???
Bij ons thuis: tomatensmurrie, Heerlijk!!
Bij ons ging er nog een blikje zalm doorheen ook erg lekker!
Mijn moeder deed er nog wat bbq. Saus door om het pittig te maken. Een een restje koud vlees erdoor. Pikkepoelie genoemd. Lang geleden.
Dit recept gaat bij.ons als.erfenis.door de.familie. wij hebben t omgedoopt tot kattekots?
Hierdoor vinden veel mensen t al vies klinken waardoor wij meer hebben…?? Dit is vooral lekker met verse Turks brood
Zo noemde wij het ook,kattekots altijd op woensdag middag.
Heerlijke, mijn moeder maakte het óók! Tomaten, ui en ei met peper en zout. Knoflook en ketjap aten we thuis nog niet in de jaren 1950 / 1960 😉
Hoe we het noemden…?? Ik meen dat mijn jongste zusje het de naam “husseltjes” gaf.
Wij noemen het ook smurrie met ook ketjap en ham, is ook heerlijk bij rijst maar dan gehakt i.p.v ham
Hoeveel ui moet er in?
Mijn ouders maakten dit vroeger en volgens mij noemden we het SMUK.
Onze oma maakte dit met een blikje cornedbeef geprakt mee te bakken met de gefruite uien smoren met de tomaten en als laatst geklutst eieren er door roeren 🙂 zonder ook lekker hoor!
En ze noemde het *sterven op straat van armoede*???!!!
Lekker recept! Ik ken het van thuis als gebakken tomaat. Er ging altijd een scheut maggie door en een paar geklutste en gebakken eieren. Heerlijk voor op op de boterham.
dit was altijd een tractatie en smulden er heerlijk van
Bij ons noemden we het rotzooitje (maar o zo lekker)
Maakten we vroeger op vakantie in Italië, we noemden het Rampazzo.
Wij noemen dit heksenkots 🙂 De kinderen vonden dat geweldig. Ook wij doen er vaak iets van spek bij en eten het dan met turks brood.
Ken het al jaren als ontbijt op australische schapenfarms. Maar dan 1 gesneden ui fruiten, 1rode en 1 groene paprika in reepjes daarop in de pan meebakken, 2 tomaten in grote plakken gesneden er bovenop mee sudderen, pakje hamblokjes erover verspreiden, 4 eieren verdeeld over de pan breken, pr minuten m.deksel erop tot de eieren de voor jou gewenste gaar
heid hebben. Wij eten dit m.zn twee als avondeten.
Grappig al die verschillende namen voor hetzelfde gerecht.
Leuk om te lezen. En bij bijna iedereen is het jeugdsentiment.
Heerlijk, ik ken het als een italiaans toscaans boeren gerecht en maak het vaak..La Cipollata!
Wij eten dit (nog steeds) wekelijks. Om het wat hartiger te maken wel met wat ham of spekjes erbij.
Wij noemen het “Husseklusse”
Ook nog eens hartstikke gezond.
Wij noemde het hutseklutsie
Zeker met alle toegevoegde ideeen. Geweldig, inderdaad sentiment en al vele jaren geleden dat ik dit heb gegeten. Het brengt mij in ieder geval weer even terug in de tijd met een vernieuwde kennis making. Zeker met al die toegevoegde ideeen. LEKKER SMULLEN.
‘Eitje uitje tomaatje’ noemden we dat!
Wij eten dit nog regelmatig op brood, lekker makkelijk in het weekend, geleerd bij mijn schoonouders die het geregeld aten, zij noemden het altijd “ratjetoe”
Oehhh lekker! Geleerd te eten op de camping door mijn schoonfamilie ze noemden het iets van hussel en er ging wit brood onder met veel mayo! Goed idee ga het snel weer eens maken!
Wij noemde het Utrechtse Kots
Ik maakte het vroeger ook toen de kinderen nog thuis woonden Wij noemden het smorreltje