Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 6
Heerlijke vegetarische Tomaten Creme Soep met uitsluitend verse ingrediënten. Lekker, gemakkelijk en gezond! Als lunch- of voorgerecht.
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 gesnipperde rode uien
- 2 wortelen in stukjes gesneden
- 3 teentjes gehakte knoflook
- 5 grote trostomaten
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel tomatenpuree
- een bosje vers gehakte basilicum, plus een paar blaadjes voor de garnering
- 750ml groentebouillon
- 1 eetlepel zeezout
- 2 theelepels versgemalen zwarte peper
- 200ml room
- 2 handjes vol croutons voor de garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op matig tot laag vuur en voeg de uien en wortelen toe en bak het geheel ongeveer 10 minuten
- Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut
- Voeg de tomaten, honing, tomatenpuree, basilicum, bouillon, zout en peper toe en roer goed
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat onafgedekt gedurende 30 tot 40 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg de room toe aan de soep en haal het vervolgens door een passeerzeef in een kom en gooi de droge pulp die overblijft weg
- Warm de soep voor het serveren op en garneer het met verse basilicum, croutons en een klein beetje verse gemalen zwarte peper
Benodigdheden
Passeerzeef