Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6
Tomaten Linzensoep met Balletjes, ik heb dit recept een paar maanden geleden bedacht na een avondje eten in een goed restaurant. Een vriend van ons was jarig en we hebben heerlijk gedineerd. Vooraf at ik een lekkere kop (je raad het al) Tomaten Linzensoep met Balletjes. Tijdens het eten bedacht ik me hoe ik deze soep zou kunnen perfectioneren met dit recept als resultaat!
Ingrediënten
- 3 liter runderbouillon
- 200gr linzen
- 500gr gehakt, half om half
- 60gr paneermeel
- 2 versnipperde uien
- 3 teentjes geperste knoflook
- zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 500gr gepelde tomaten
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 blikje tomatenpuree
- handje vol geraspte kaas
Bereidingswijze
- Breng de bouillon samen met de linzen aan de kook in een grote soeppan. Laat het 20 minuten koken op laag vuur
- Doe de gehakt, paneermeel, helft van de ui en helft van de knoflook in een kom en meng het goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper
- Rol van het mengsel kleine balletjes en braad deze vervolgens in een eetlepel olijfolie bruin in een grote koekenpan
- Doe de balletjes in een kom en leg ze even appart
- Gebruik vervolgens dezelfde koekenpan en fruit de rest van de ui en knoflook tot deze glazig begint te worden
- Voeg vervolgens de gepelde tomaten, basilicum en oregano toe
- Bak het geheel 2 minuten en voeg het vervolgens toe aan de pan met bouillon
- Voeg de gehaktballetjes en de tomatenpuree toe en laat de soep nog 10 minuten pruttelen
- Garneer de Tomaten Linzensoep met Balletjes met een beetje geraspte kaas