Tomatensoep met gehaktballetjes

Tomatensoep met gehaktballetjes
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Niet voor niets is deze tomatensoep een echte klassieker! Ouderwets lekker zoals oma hem vroeger altijd maakte.

Ingrediënten

  • 10 zeer rijpe Roma tomaten
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter bouillon
  • 5 el vermicelli
  • 1 el suiker

Bereidingswijze

  1. Kook ongeveer een liter water en leg de tomaten hier een minuutje in. Spoel de tomaten hierna af met koud water en ontvel deze.
  2. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Bak de in kleine stukjes gesneden ui en knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de bouillon toe en de helft van de tomaten en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet het gas nu laag en doe een deksel op de pan. Laat de soep een kwartiertje lang doorkoken. Haal de deksel van de pan en gebruik een staafmixer of blender om de soep te binden.
  4. Doe nu de rest van de tomatenblokjes in de soep samen met de vermicelli. Draai kleine balletjes van het gehakt en laat deze meekoken.
  5. Laat de soep nog ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here