Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 9
Tonijn Koekjes Uit De Oven zijn leuk om te maken en ook nog eens super lekker! Probeer het eens en serveer ze als snack of voorgerecht. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 370gr tonijnstukken in water
- 300gr kikkererwten
- 1 wortel
- 1 ui
- 1/2 stengel bleekselderij
- 1 ei
- 3 eetlepels olijfolie
- citroensap van 1 citroen
- 3 eetlepels fijn gehakte bieslook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- bloem
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet
- Pureer de kikkererwten in een keukenmachine
- Snij de wortel, ui en bleekselderij fijn
- Mix de tonijn samen met de kikkererwten puree, wortel, ui, bleekselderij in een grote kom
- Voeg het ei, de olijfolie, citroensap, bieslook paprikapoeder en cayennepeper toe en kneed het tot één geheel
- Strooi wat bloem op het werkblad
- Maak rondje 'koekjes' met behulp van een vorm van het beslag en haal ze even door de bloem
- Verdeel de koekjes over de bakplaat en zet het 15 minuten in de oven
- Draai de tonijn koekjes om en zet het nogmaals 15 in de oven
Details
Tip: Serveer het met zelfgemaakte Tzatziki saus.
Benodigdheden
Oven, Keukenmachine