Tortillas maken

tortillas maken
Zelfgemaakte tortillas
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 16 stuks

Ook zo gek op Mexicaans eten? De tortillas die onmisbaar zijn in de Mexicaanse keuken hoef je voortaan niet meer te kopen, ze zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken. De ingrediënten heb je zeer waarschijnlijk al in huis en ze zijn eerlijk gezegt ook een stuk lekkerder!

Meer Mexicaanse recepten.

Ingrediënten

 • 380 gram bloem
 • 1 tl zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 80 ml olijfolie
 • 250 ml water

Details

 1. Meng de bloem, zout en de bakpoeder in een kom. Meng het water en de olijfolie en giet dit al roerend door de bloem heen. Blijf roeren totdat je een zacht deeg krijgt.


 2. Neem het deeg uit de kom en be-bloem je aanrecht en kneed het deeg even goed door. Verdeel het deeg nu in 16 bolletjes en druk deze in met de palm van je hand. Leg een schone theedoek over de deeg bolletjes heen en laat ze en half uurtje rusten.


 3. Be-bloem je aanrecht weer goed en neem een bolletje deeg. Bestuif deze ook met wat bloem en rol deze uit met een deegroller totdat deze zeer dun is, je moet er bijna doorheen kunnen kijken.


 4. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en laat deze warm worden. Leg de tortilla in de droge pan en laat deze hier ongeveer 15 seconden in liggen of totdat er luchtbelletjes over de oppervlakte ontstaan. Draai de tortilla nu om en bak de andere kant ook zo'n 15 seconden.


 5. Leg de tortilla in een schone theedoek en herhaal dit proces met de rest van het deeg.


 6. Bewaar de tortillas in een theedoek die je vervolgens in een plastic zak bewaart. De tortillas zijn ook goed in te vriezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here