Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Toscaanse Salade met Prosciutto Ham is een lekkere frisse en gezonde salade met een zomers tintje. Het is in een handomdraai te bereiden en daarom één van mijn favorieten! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 8 plakjes stokbrood
- extra vierge olijfolie
- 200gr rucola sla
- 4 eetlepels groene pesto
- 300gr gekookte Cannellini bonen
- 8 plakjes Prosciutto ham, in stukjes
- 75gr geschaafde Parmezaanse kaas
- vers gemalen zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Scheur de stokbrood in grote stukken en besprenkel het met olijfolie
- Verdeel de stokbrood over een ovenschaal en zet het 10 minuten in de oven
- Doe de rucola sla in een grote kom, voeg de pesto toe en hutsel het goed door elkaar
- Voeg de bonen, Prosciutto ham en Parmezaanse kaas toe en meng het door elkaar
- Verdeel de salade over 4 borden, voeg de stokbrood toe en breng het eventueel op smaal met zout en peper
Benodigdheden
Oven