Turkse Baklava recept

0
7429
turkse-baklava-recept
turkse-baklava-recept
Bereidingstijd: 70 minuten
Personen: 18

Turkse Baklava recept, een Turkse favoriet! Met dit recept denkt iedereen dat je een echte meester-kok bent terwijl het zooo makkelijk te maken is! Ik leerde een Turkse vriendin hoe je appeltaart maakt en zij leerde me dit geweldige recept. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 225gr bruine suiker
  • 75ml honing
  • 50ml citroensap
  • 9 kruidnagels
  • 175ml water
  • 200gr walnoten
  • 200gr amandelen
  • 175gr pistache noten
  • 75gr kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 375gr filo bladerdeeg
  • 125gr gesmolten boter

Bereidingswijze

  1. Meng de bruine suiker, honing, citroensap en kruidnagels met het water in een sauspan en breng het al roerend aan de kook
  2. Laat het geheel 3 minuten sudderen op laag vuur
  3. Verwijder de kruidnagels en laat de siroop afkoelen naar kamertemperatuur
  4. Hak ondertussen de walnoten, amandelen en pistache noten fijn met behulp van een keukenmachine
  5. Meng de noten mix met de kristalsuiker en kaneelpoeder in een kom
  6. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een vierkante bakvorm (18cm x 28cm) in met boter
  7. Rol ondertussen 3 vellen filodeeg uit op een grote snijplank of werkblad
  8. Zet de bakplat er boven op en snij de zijkanten van het deeg zodat je precies de vorm van de bakplaat krijgt
  9. Leg deze vellen filodeeg in de bakplaat, smeer deze in met een beetje gesmolten boter en bestrooi dit met 1/3 van de notenmix
  10. Herhaal deze laatste 3 stappen tot de notenmix op is en eindig met een laag deeg
  11. Zet de baklava 10 minuten in de vriezer zodat deze even kan opstijven
  12. Snij de baklava horizontaal en verticaal in 18 stukken (6 x 3 rijen)
  13. Zet het geheel 35 minuten in de oven
  14. Haal de baklava na 35 minuten uit de oven, schenk de eerder voorbereide siroop over het geheel en laat het minimaal een halve dag afkoelen

Benodigdheden

Oven, vierkante bakvorm (18cm x 28cm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here