Vanillevla recept

0
2682
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Dit Vanillevla recept is zo veel lekkerder dan vla uit een pak! En het is ook nog eens erg leuk om te maken! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 400ml volle melk
  • 125ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 6 eidooiers
  • 75gr witte basterdsuiker
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Meng de melk en de slagroom in een steelpan door elkaar
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het zwarte merg eruit
  3. Roer het merg door het melk-slagroom mengsel en verwarm het geheel 15 minuten op laag vuur
  4. Klop de eidooiers samen met de suiker in een kom tot een gladde massa
  5. Roer ongeveer tweederde van het warme melk-slagroom mengsel door het eigeel mengsel
  6. Schenk dit mengsel terug in de pan bij de rest van het melk-slagroom mengsel
  7. Verwarm het geheel al roerend voor 15 minuten zonder dat het gaat koken
  8. Laat de vla afkoelen en serveer het in 4 mooie kommen
  9. Maak het geheel af door er een beetje cacaopoeder over te strooien

Details

Tip: Serveer de vla samen met verse aardbeien en een toefje slagroom!

Boodschappen Boodschappen

1 REACTIE

  1. De eerste keer is de vla gaan schiften en de tweede keer bleef die vloeibaar. Waarschijnlijk de eerste keer is het fout gegaan doordat het toch aan de kook kwam. Maar wat bij de tweede keer? Wat doe ik verkeerd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here