Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2
Varkensfilet In Zoetzure Saus is een lekker oosters recept dat behoorlijk eenvoudig te bereiden is. De krokante stukjes varkensfilet passen perfect bij de zoetzure saus en verse groenten. Veel wokplezier!
Ingrediënten
- 225gr varkensfilet
- eiwit van 1 ei
- 1/2 theelepel garam masala kruiden
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel witte rijstazijn
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels maizena
- 1 theelepel water
- 175ml groentebouillon
- 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 eetlepels geraspte gember
- 3 lente uitjes, fijn gesneden
- 1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
Bereidingswijze
- Snij de varkensfilet in stukjes
- Klop het eitwit lichtjes op, voeg vervolgens de garam masala, bloem en zelfrijzend bakmeel toe en klop het geheel tot een glad beslag
- Haal de stukjes varkensfilet door het beslag en zet het eventjes aan de kant
- Mix vervolgens de ketjap, sesamolie, rijstazijn, suiker en tomatenpuree door elkaar
- Meng vervolgens de maizena met de theelepel water en mix het door de saus
- Voeg als laatste de bouillon toe
- Kook vervolgens de wortel 2 minuten in heet water en laat het uitlekken
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur
- Voeg de varkensfilet toe en wok het ongeveer 2 minuten op hoog vuur
- Matig vervolgens het vuur en bak de varkensfilet nogmaals 4 minuten tot deze gaar is
- Haal de varkensfilet uit de pan en zet het opzij
- Doe de rest van olie in de wok en bak/wok in ongeveer 2 minuten de gember, lente ui, paprika en wortel beetgaar
- Voeg de saus toe en laat het een kleine minuut sudderen
- Voeg als laatste de stukjes gebakken varkensfilet toe en laat het nog een halve minuut opwarmen
- Breng het eventueel op smaak met zout en peper en serveer het met rijst, mie of mihoen
Details
Tip: Serveer deze heerlijke Varkensfilet In Zoetzure Saus met rijst, mie of mihoen.
Benodigdheden
wok