Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 6
Varkenshaas met Saus van Bramen. Heerlijk mals, zoet, pittig, het ziet er prachtig uit en smaakt fantastisch. En ik beloof je dat iedereen het kan maken!
Ingrediënten
- 65gr zout
- 750ml warm water
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- 2 eetlepels bruine suiker
- 6 ijsblokjes
- 900gr varkenshaas
- 1 eetlepel boter
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 theelepels geraspte gember
- 75gr bramen
- 3 eetlepels bramenjam
- 50ml hoisin woksaus (ik gebruik Conimex)
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel peper
- 1 theelepel zout en vers gemalen peper
- 2 eetlepels plantaardige olie
Bereidingswijze
- Los het zout op in het warme water in een grote diepvrieszak, voeg 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels bruine suiker, 6 ijsblokjes en de varkenshaas toe en pekel het vlees gedurende 20 minuten in de diepvrieszak
- Smelt ondertussen een eetlepel boter in een sauspan op middelhoog vuur
- Voeg de knoflook en gember toe en bak het ongeveer een halve minuut
- Voeg vervolgens de bramen, bramenjam, hoisin woksaus, 2 eetlepels rode wijnazijn, zeezout en peper toe en breng de saus aan de kook
- Laat de saus vervolgens 10 minuten pruttelen op middel tot laag vuur
- Verwarm de oven voor op 210°C
- Bestrooi ondertussen de varkenshaas met zout en gemalen zwarte peper
- Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een braadpan en bak de varkenshaas aan alle kanten bruin in ongeveer 4 minuten
- Leg de varkenshaas in een ovenschaal en smeer het vlees in met de bramensaus
- Zet het geheel in totaal 30 minuten in de oven en smeer de varkenshaas na 15 minuten nog eens in met de saus
- Laat het vlees minimaal 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijd
- Verwarm ondertussen de rest van het saus
- Snij de varkenshaas in plakken en serveer het met de rest van de bramensaus
Benodigdheden
Oven, ovenschaal