Voorbereiding: -1 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 in kleine stukjes gesneden rode paprika
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- 2 in stukken gesneden tomaten
- ongeveer 400gr vegetarische worst
- 100ml witte wijn
- 1 theelepel gedroogde salie
- 1 theelepel sambal
- 1,5 liter vegetarische bouillon
- 2 kleine blikjes chili bonen (ongeveer 200gr per blik)
- 1 blik bruine bonen (ongeveer 400gr)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
Bereidingswijze
- Verhit een grote braadpan op matig hoog vuur. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de ui, rode paprika en knoflook toe. Bak het geheel voor ongeveer 4 minuten
- Voeg de tomaat, vegetarische worst, witte wijn , salie, sambal en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook voor ongeveer 1 minuut. Blijf regelmatig roeren
- Doe 1 blikje chili bonen en een halve blik bruine bonen in een middelgrote kom en puree deze met een stamper
- Voeg het bonen mengsel en de resterende bonen toe aan de pan. Laat het ongeveer 5 minuten koken
- Bestrooi voor het serveren de chili met een beetje gedroogde oregano
Benodigdheden
(staaf)mixer, braadpan