Vegetarische Chili recept

0
1791
vegetarische chili
vegetarische chili
Voorbereiding: -1 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 in kleine stukjes gesneden rode paprika
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 2 in stukken gesneden tomaten
  • ongeveer 400gr vegetarische worst
  • 100ml witte wijn
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel sambal
  • 1,5 liter vegetarische bouillon
  • 2 kleine blikjes chili bonen (ongeveer 200gr per blik)
  • 1 blik bruine bonen (ongeveer 400gr)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

Bereidingswijze

  1. Verhit een grote braadpan op matig hoog vuur. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de ui, rode paprika en knoflook toe. Bak het geheel voor ongeveer 4 minuten
  2. Voeg de tomaat, vegetarische worst, witte wijn , salie, sambal en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook voor ongeveer 1 minuut. Blijf regelmatig roeren
  3. Doe 1 blikje chili bonen en een halve blik bruine bonen in een middelgrote kom en puree deze met een stamper
  4. Voeg het bonen mengsel en de resterende bonen toe aan de pan. Laat het ongeveer 5 minuten koken
  5. Bestrooi voor het serveren de chili met een beetje gedroogde oregano

Benodigdheden

(staaf)mixer, braadpan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here