Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Zomerse Vegetarische Couscous Salade Met Feta, geheel vegetarisch en lekker als hoofdgerecht of bijgerecht. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 stengels selderij, dun gesneden
- 200gr sperziebonen, in stukjes gesneden
- 1 blik gepelde tomaten
- 125ml sinaasappelsap
- 125ml groente boullion
- zout en peper naar smaak
- 250gr couscous
- 200gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 2 theelepels verse oregano
- 2 theelepels verse munt
- 150gr feta kaas, verkruimeld
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoge vuur
- Fruit de knoflook, ui, selderij, sperziebonen en bak het 2 minuten door
- Voeg de tomaten, de sinaasappelsap en de boullion toe en breng het aan de kook
- Breng het geheel op smaak met zout en peper
- Voeg de couscous al roerend toe en bedek de pan
- Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten, of totdat de couscous alle vocht in zich opgenomen heeft, staan
- Gebruik een vork om de couscous wat uit elkaar te halen mocht dat nodig zijn
- Voeg de kikkererwten, oregano, munt en feta toe
- Meng het goed door elkaar en serveer het meteen