Vegetarische Gevulde Aubergine

0
1777
vegetarische-gevulde-aubergine
vegetarische-gevulde-aubergine
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 2

Vegetarische Gevulde Aubergine is één van mijn favoriete recepten voor één van mijn favoriete momenten van het jaar, Kerstmis! Er zijn zo veel feestelijke traktaties om uit te kiezen en wanneer iedereen aan gourmetten, fonduen of een lekker stukje wild denkt moet er natuurlijk ook iets bereid worden voor de vegetariers onder ons. En dit recept is ook voor de niet vegetarier smullen geblazen! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200gr linzen
  • 200ml rode wijn
  • 300ml groente bouillon
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode paprika
  • 125gr witte bonen
  • 30gr fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen venkelzaad
  • handje vol fijngehakte peterselie
  • zout en vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, was de aubergine, snij deze over de lengte door de helft en verwijder het vruchtvlees (bewaar het in een kom voor later)
  2. Smeer de binnenkant in met een eetlepel olijfolie en zet beide helften in een ovenschaal
  3. Bedek het geheel met aluminiumfolie en zet het 20 minuten in de oven
  4. Doe de linzen samen met de rode wijn en bouillon in een pan, breng het aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen
  5. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten
  6. Voeg de wortel en 30 gram van de aubergine vruchtvlees toe en bak het 5 minuten alvorens je de paprika, witte bonen, paprikapoeder, venkel en de laatste eetlepel olijfolie toevoegd
  7. Laat de linzen uitlekken zodra deze gekookt zijn en voeg het toe aan de groeten mix
  8. Haal de pan van het vuur, rasp de kaas door het mengsel en breng het op smaak met een beetje zout en peper
  9. Schep de groentenmix in de halve aubergines en bestrooi het geheel met de verse peterselie

Details

Tip: Serveer de gevulde aubergine met stokbrood en verse groenten zoals spinazie, broccoli en sperziboontjes.

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here