Vegetarische Pizza Calzone

0
2125
vegetarische pizza calzone
vegetarische pizza calzone
Bereidingstijd: 180 minuten
Personen: 1

Ingrediënten

  • 250gr bloem van harde tarwe
  • 10gr verse gist, verkruimeld
  • 1 middelgrote aubergine in blokjes
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote rode uien, in dunne ringen
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 12 zwarte olijven, zonder pit en kleingesneden
  • 100gr geraspte kaas (jong belegen)
  • 1 klein ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem en 1 theelepel fijn zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden
  2. Los de gist op in 50ml water (op lichaamstemperatuur), schenk het in het kuiltje en meng alles tot een deeg dat net samenhangt. Kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkvlak. Vorm er een bal van, leg die in een met olie ingevette kom, dek hem af met een vochtige theedoek en laat hem 1 uur rijzen
  3. Sla het deeg neer en kneed het nog eens 10 minuten op een met bloem bestoven werkvlak. Doe het terug in de kom, dek het af en laat het opnieuw 1 uur rijzen
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
  5. Bestrooi de blokjes aubergine met zout, doe ze in een vergiet en laat ze 20 minuten uitlekken
  6. Rooster de paprika's 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, verwijder de schil, halveer ze, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Laat de oven aan staan
  7. Verhit de helft van de olie op laag vuur en fruit de ui in ongeveer 8 minuten al roerend goudbruin. Voeg 3 eetlepels water, de suiker, kappertjes, de pijnboompitten, olijven, paprikarepen en wat peper en zout toe en meng alles goed door
  8. Spoel de blokjes aubergine af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de resterende olie op middelhoog vuur en bak de blokjes al roerend 6 tot 7 minuten. Breng ze op smaak met peper en zout en meng ze door het uimengsel
  9. Sla het deeg neer en kneed het 2 tot 3 minuten op een met bloem bestoven werkvlak. Rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 50cm doorsnede en 5mm dik
  10. Leg de groenten en de 100gr geraspte kaas op een helft van het deeg, vouw de andere helft eroverheen en druk de naad stevig aan
  11. Meng het ei met de room en Parmezaanse kaas en bestrijk de pizza calzone ermee
  12. Leg de pizza op een licht ingevette bakplaat en bak hem 25 minuten
  13. Neem de pizza uit de oven en serveer hem onmiddellijk

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here