Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 2 porties
Hou je ook zo van frietjes maar wil je ook aan de lijn denken? Dan zijn deze gezondere oven frietjes de oplossing! Ze zijn heerlijk gekruid en knapperig, net alsof ze uit de frituur komen. Probeer ze eens uit!
Ingrediënten
- 2 grote aardappelen
- 1/2 el zout
- 1/4 tl oregano
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uipoeder
- 1/4 tl peper
- 1 tl paprika poeder
- 3 el olijfolie
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne frietjes.
- Vul een kom met koud water en laat de frietjes hier 20 minuten lang in weken.
- Giet de frietjes af en spoel ze af en droog ze in een schone theedoek.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de frietjes in een droge kom en bestrooi ze met alle kruiden en de zout. Besprenkel ze vervolgens met de olijfolie en wrijf hier de frietjes mee in.
- Leg de frietjes vervolgens op een bakplaat en zorg ervoor dat alle frietjes de bakplaat aanraken.
- Bak de frietjes 15 minuten lang in de oven en draai ze daarna één voor één om. (Dit lukte mij het beste met behulp van een vork.) Bak ze vervolgens nog 15 minuten totdat ze frietjes goudbruin en knapperig zijn.
- Laat de frietjes 5 minuten afkoelen en serveer ze vervolgens met je favoriete saus.
Details
*Je kunt het beste licht kruimige aardappelen gebruiken, denk aan de frieslander, agria, of de berber aardappels.
*zet de bakplaat wat lager dan normaal, dan worden de frietjes makkelijker goudbruin en knapperig.
*Als je de kruiden liever achterwege laat kan je ook naturel frietjes maken door alleen de zout en olijfolie te gebruiken