Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4
Verse Tomaten Basilicum Soep is zoveel lekkerder dan soep uit een blik of pakje. En het zelf maken geeft extra voldoening! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 8 tomaten, in grove stukken gesneden
- 500ml tomatensap
- 500ml groentebouillon
- 4 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 versnipperde rode ui
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1/2 eetlepel gedroogde tijm
- 1 theelepel zout
- 125ml kookroom
- 1 bos verse basilicum, fijngehakt
- zout en vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Doe de stukken tomaat in een pan en verwarm het geheel al roerend op laag vuur
- Doe een deksel op de pan waneer er voldoende vocht uit de tomaat is gekomen zodat het niet aanbrand
- Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen op matig vuur en roer het af en toe door
- Pureer de stukjes tomaat na 10 minuten met een staafmixer of keukenmachine
- Verwarm de gepureerde tomaat samen met de tomatensap en bouillon in een grote pan
- Voeg de knoflook, rode ui, oregano, tijm en zout toe
- Laat de basis voor de soep 40 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Roer de kookroom door de tomaten soep
- Voeg voor het serveren de basilicum toe en roer het even goed door
- Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer de soep met croutons en een paar blaadjes basilicum
Benodigdheden
Staafmixer of keukenmachine
Super lekker.