Verse Tomaten Basilicum Soep

0
4141
verse-tomaten-basilicum-soep
verse-tomaten-basilicum-soep
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4

Verse Tomaten Basilicum Soep is zoveel lekkerder dan soep uit een blik of pakje. En het zelf maken geeft extra voldoening! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 8 tomaten, in grove stukken gesneden
  • 500ml tomatensap
  • 500ml groentebouillon
  • 4 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 versnipperde rode ui
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • 125ml kookroom
  • 1 bos verse basilicum, fijngehakt
  • zout en vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Doe de stukken tomaat in een pan en verwarm het geheel al roerend op laag vuur
  2. Doe een deksel op de pan waneer er voldoende vocht uit de tomaat is gekomen zodat het niet aanbrand
  3. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen op matig vuur en roer het af en toe door
  4. Pureer de stukjes tomaat na 10 minuten met een staafmixer of keukenmachine
  5. Verwarm de gepureerde tomaat samen met de tomatensap en bouillon in een grote pan
  6. Voeg de knoflook, rode ui, oregano, tijm en zout toe
  7. Laat de basis voor de soep 40 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  8. Roer de kookroom door de tomaten soep
  9. Voeg voor het serveren de basilicum toe en roer het even goed door
  10. Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer de soep met croutons en een paar blaadjes basilicum

Benodigdheden

Staafmixer of keukenmachine

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here