Verse tomatensalsa

Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4 personen

Oorspronkelijk komt deze saus uit Mexico maar het is onderhand een wereldwijd gewilde snack. Heerlijk bij de Mexicaanse maaltijd of om je chips in te dippen.

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 2 limoenen
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 paprika
  • Snufje zout
  • 1/2 tl suiker
  • 1 el fijngesneden koriander

Bereidingswijze

  1. Zet het gasfornuis aan en leg de tomaten één voor één in de vlam totdat de schil loslaat. Ontvel de tomaten en snijd deze in zéér kleine blokjes.
  2. Leg ook de paprika in de vlam van het gasfornuis totdat de vel helemaal zwart wordt. Spoel de paprika af onder de kraan en haal er met je vingers de Vel van af. Snijd ook de paprika in zeer kleine blokjes.
  3. Snipper de ui fijn en doe alle groenten samen in een schaaltje. Knijp de limoenen hier boven uit en voeg de zout, suiker en de koriander toe. Roer alles goed door en voeg naar smaak nog wat zout toe, of wat suiker als je 'm te zuur vind.
Zet de salsa minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen mengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here