Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Geniet van deze heerlijke Wafels met Bacon en Kaneelappeltjes tijdens en vergeet eventjes de kou en regen tijdens een herfstige morgen! De combinatie van zoute bacon met lekkere zoete appels is echt onweerstaanbaar! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250gr bloem
- 400ml melk
- 125ml plantaardige olie
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 2 zakjes bakpoeder (a 16gr)
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel vanille-extract
- boter om in te vetten
- 50gr boter
- 60gr basterdsuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 4 appels, geschild en in partjes gesneden
- 2 theelepels citroensap
- keukenstroop
Bereidingswijze
- Klop de eieren los in een grote beslag kom
- Voeg de bloem, melk, olie, kristalsuiker, bakpoeder zout en vanille-extract al kloppend toe en meng het tot het één glad geheel
- Verhit de wafelijzer voor en vet het vervolgens in met een beetje boter
- Schenk een beetje van het mengsel in de wafelijzer en bak de wafels tot deze goudbruin zijn
- Smelt de boter in een anti-aanbak koekenpan op een matig hoog vuur
- Voeg de suiker en kaneel toe en verwarm het geheel onder regelmatig roeren tot de suiker gesmolten is
- Voeg de stukjes appel toe en bak het geheel tot de appels zacht zijn geworden ongeveer 10 minuten. Voeg als laatste de citroensap toe
- Bak ondertussen de bacon krokant in een andere koekenpan
- Beleg de met een paar plakjes bacon en de zoete kaneel appelpartjes
- Serveer de Wafels met Bacon en Kaneelappeltjes met keukenstroop
Benodigdheden
Wafelijzer