Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1/2 verse ananas
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 citroen of limoen
- 2 appelen
- 300gr knol- of bleekselderij
- 1/2 tros witte druiven (zonder pit)
- 1 krop veldsla
- 30gr gehakte walnoten
- 250gr gegrilde kipfilet
- suiker
- zout & peper
Bereidingswijze
- Mix de mayonaise met citroen- of limoensap, suiker, zout en peper naar eigen smaak
- Daarna snijd u het vruchtvlees van de ananas in mooie blokjes. Schil de appelen en de selderij
- Snijd ook de appelen en knolselderij in blokjes, hierna de bleekselderij in reepjes en de druiven door de helft
- Verdeel de gegrilde kipfilet in stukjes
- Meng de ingrediënten door elkaar en schep de massa met saus voorzichtig om
- Was en snij de veldsla en mix het daarna met de zojuist gemixte ingrediënten
- Bestrooi de salade voor het opdienen met de walnoten
Details
De naam van deze salade is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd.
Dit is een heerlijke variatie op de klassieke waldorf salade.Ik heb de mayonaise iets
Lichter gemaakt met een schepje magere yoghurt
Ik maak de mayonaise lichter met een schepje magere yoghurt
Een heerlijk van te voren te maken lunchgerecht!!!