Walnoot Rozemarijn Kipfilet

0
1958
walnoot-rozemarijn-kipfilet
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 6

Walnoot Rozemarijn Kipfilet is een heerlijk stukje kip in een krokant jasje! Het is gemakkelijk te maken en altijd een succes! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 6 stuks kipfilet
  • 2 eetlepels zeezout
  • 75gr fijngehakte walnoten
  • 2 eetlepels verse rozemarijn
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Vul een kom met koud water en roer de zeezout door het water totdat het grotendeels is opgelost
  2. Leg de kipfilet in het water en zet het ongeveer een uur in de koelkast
  3. Verwarm de oven voor op 180°C
  4. Meng de fijngehakte walnoot met de rozemarijn en knoflook in een kom
  5. Haal de kip uit het water en dep het droog met keukenpapier
  6. Verdeel de kipfilets gelijkmatig over een ovenschaal en bedek het met de walnoten mix
  7. Druk het hier en daar aan en besprenkel het vervolgens met de olie en zout en peper naar smaak
  8. Zet de schaal 30 minuten in de oven totdat de kip gaar is en de korst een mooie goudbruine kleur heeft

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here