Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Deze heerlijke Krieltjes Salade is het bewijs dat je prima aardappelen en boerenkool kunt eten tijdens de zomer! Daarbij komt dat deze maaltijd salade erg eenvoudig is te bereiden zodat je meer tijd overhoud om van de zon te genieten.
Ingrediënten
- 500gr gehalveerde krieltjes
- 4 plakjes bacon
- 200gr sperziebonen
- 200gr fijngesneden boerenkool
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de krieltjes ongeveer 15 minuten in een grote pan met water en een snufje zout. Giet het af en zet het apart
- Kook de sperziebonen in een middelgrote pan ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet de boontjes af en zet het apart
- Bak vervolgens de bacon in een koekenpan op een matig vuur tot deze knapperig is geworden
- Laat de plakjes bacon uitlekken op een stuk keukenpapier
- Voeg de knoflook toe aan de koekenpan, waar het vet van de bacon nog in zit, en fruit het op laag vuur gedurende 1 minuut
- Voeg vervolgens de boontjes toe en bak het gedurende 3 minuten
- Voeg de krieltjes en gesneden boerenkool toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten tot de krieltjes goudbruin beginnen te worden
- Verkruimel ondertussen de plakjes bacon tot kleine stukjes
- Haal de pan van het vuur en doe inhoud in een serveerschaal
- Voeg als laatste het citroensap, de rode wijnazijn en de verkruimelde stukjes bacon toe en meng alles goed door elkaar
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en geniet!
Wel erg weinig voor 6 personen, voor 4 personen zijn de hoeveelheden zelfs tekort. Ik heb 2 grote mannen in huis…… Wel erg lekker
Hi Yvonne, het zijn inderdaad niet hele grote porties. Ik heb het aantal personen aangepast naar 4. Dat geeft waarschijnlijk een betere indicatie. Groetjes, Sabine