Watermeloen Sorbet IJs

0
2219
watermeloen-sorbet-ijs
watermeloen-sorbet-ijs
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4

klik hier voor meer ijs recepten.

Watermeloen sorbet ijs is een heerlijk en gezond alternatief voor roomijs. Het bevat veel vitamines en mineralen en is laag in calorieën en vet. Bovendien is het gemakkelijk te maken en is het een geweldige manier om van de zomer te genieten!
De geschiedenis van ijs gaat terug tot de oudheid, toen de Perzen en de Chinezen hun eigen versies van ijs maakten. In het oude Rome werden bevroren desserts geserveerd aan de elite, waarbij fruit en honing werden gemengd met sneeuw uit de bergen.

Het moderne ijs zoals we het vandaag kennen, werd in de 16e eeuw in Italië uitgevonden. In die tijd werden ijsjes geserveerd als een luxe item aan de adel en royalty. Italiaanse uitvinders ontwikkelden het proces van het maken van ijs en introduceerden het aan de rest van Europa. In de 17e eeuw kwam ijs naar Amerika en werd het een populaire traktatie, vooral in de zomer.

In de 19e eeuw maakte ijs de overgang van luxe item naar een populair voedsel voor de massa. De uitvinding van de ijsmachine in 1846 door Nancy Johnson veranderde het spel aanzienlijk en maakte het gemakkelijker en goedkoper om ijs te maken. In de 20e eeuw werd ijs een industrieel product en werd het op grote schaal geproduceerd en verkocht in supermarkten en fastfoodketens.

Tegenwoordig zijn er talloze variëteiten van ijs, van klassieke smaken zoals vanille en chocolade tot meer unieke en experimentele smaken. Het ijs is ook gegroeid om verschillende dieetbeperkingen aan te pakken, waaronder lactosevrij, suikervrij en veganistisch ijs. IJs blijft een populair dessert en een verfrissende traktatie, vooral tijdens warme zomermaanden.

Regenerate response

Ingrediënten

 • 800gr watermeloen
 • 250gr verse ananas
 • 100ml ginger ale
 • 50ml citroensap
 • 50ml grenadine

Bereidingswijze

 1. Snijd de watermeloen in grove stukken
 2. Verwijder de schil en het hart van de ananas, snijd het in grove stukken en doe het samen met de watermeloen in een blender
 3. Pureer de fruit mix tot een volledig gladde massa
 4. Voeg de ginger ale, citroensap en grenadine toe en mix het door elkaar
 5. Doe het mengsel in een ijsmachine en bereid het volgens de instructies van de fabrikant
 6. Serveer elk bolletje Watermeloen Sorbet ijs op een partje watermeloen

Benodigdheden

IJsmachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here