Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 4 kalfsvlees koteletten
- 70gr bloem
- 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 1 theelepel fijngehakte peterselie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1 snufje gemalen nootmuskaat
- 2 eetlepels melk
- 100gr broodkruimels (paneermeel)
- 75gr boter
- 4 schijfjes citroen
Bereidingswijze
- Verpak elke kotelet in plastic folie en sla met de platte kant van een vleeshamer tot de koteletten ongeveer 5mm dik zijn
- Verwijder de folie en haal de koteletten door de bloem
- Meng de Parmezaanse kaas, eieren, peterselie, zout, peper, nootmuskaat en melk in een middelgrote kom
- Leg broodkruimels op een bord en haal elke kotelet eerst door het ei-mengsel en vervolgens door de broodkruimels. Zorg ervoor dat de koteletten volledig bedekt zijn met een laagje broodkruimels
- Plaats de schnitzels op een bord en zet ze gedurende een uur in de koelkast
- Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde schnitzels bruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant)
- Garneer de Wienerschnitzels met een schijfje citroen