Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 12
Witlof bladen kan je perfect gebruiken als amuselepel voor mijn Witlof met Blauwe Kaas en Vijgen recept! Je kan ook 2 porties per persoon serveren als voorgerecht. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- een klontje boter
- 6 walnoten, door de helft gesneden
- 1/2 eetlepel kristalsuiker
- 1/2 eetlepel bruine suiker
- 1/2 eetlepel keukenstroop
- 3 verse vijgen
- 1 eetlepels extra vierge olijfolie
- zeezout en vers gemalen peper
- 3 stronken witlof
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en smelt een klontje boter in een koekenpan
- Voeg de halve walnoten, kristalsuiker, bruine suiker en stroop toe en bak het onder voortdurend roeren totdat de suiker is opgelost
- Haal de walnoten uit de pan, leg ze op een stuk aluminiumfolie en laat het afkoelen
- Snijd de vijgen in vieren, besprenkel het met olijfolie en bestrooi het met zout en peper naar smaak
- Leg de vijgen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet het 10 minuten in de oven
- Snijd ondertussen de onderkant van de witlof en leg de 12 grootste bladen op een werkbalk of snijplank
- Plaats een kwart vijg en een theelepel blauwe kaas op de witlof bladen en maak het geheel af met een halve walnoot
Details
Tip: In plaats van 12 porties (amuses) kan je ook 2 witlof bladen per persoon serveren als voorgerecht. Je hebt dan een recept voor 6 personen.
Benodigdheden
Oven