Witte Chocolade Cheesecake

0
2579
witte-chocolade-cheesecake
witte-chocolade-cheesecake
Bereidingstijd: 95 minuten
Personen: 8

Deze verrukkelijke Witte Chocolade Cheesecake wordt op een bijzondere manier gebakken. Namelijk in een waterbad! Dat klinkt heel ingewikkeld maar is eigenlijk heel eenvoudig. De combinatie van de witte chocolade met de verse aardbeien vind ik zelf echt super lekker! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 75gr amandelmeel
  • 55gr bloem
  • 5 eetlepels boter
  • 175gr kristalsuiker
  • 1/3 eetlepel zout
  • 25gr grof gehakte amandelen
  • 220gr grof gehakte witte chocolade
  • 1 eetlepel volle melk
  • 680gr roomkaas
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 eieren
  • 400gr verse aardbeien, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Kneed de amandelmeel, bloem, boter, 70 gram van de suiker en zout tot één geheel
  3. Meng vervolgens de gehakte amandelen en 40 gram van de witte chocolade beetje bij beetje door het deeg
  4. Vul een ronde bakvorm van ongeveer 25cm met het deeg en bak het gedurende 10 minuten in de oven
  5. Haal de taartbodem uit de oven en zet het opzij om af te koelen. Laat de oven aan staan op 180°C
  6. Smelt de rest van de chocolade au bain marie en voeg al roerend de melk toe
  7. Klop de roomkaas samen met de rest van de kristalsuiker, citroensap en vanille extract tot een luchtige massa
  8. Voeg één voor één de eieren toe en klop het tot een glad geheel
  9. Roer vervolgens het chocolade mengsel erdoor en meng het goed door elkaar
  10. Schenk het mengsel over de bodem in de taartvorm
  11. Zet de taartvorm in een grote (hitte bestendige) schaal met een laag water (waterbad)
  12. Zet dit in z'n geheel nog zo'n 45 minuten in de oven
  13. Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen
  14. Beleg de taart met de plakjes aardbei en zet het nog minimaal 2 uur in de koelkast voor je het aansnijd

Details

Bakken in een waterbad: is een andere manier van bereiden dan een taart "gewoon in de oven" te bakken. De vulling van je cheesecake gaart langzamer en omdat er stoom vrij komt krijgt het geen harde en bruine bovenlaag maar blijft deze egaal van kleur en structuur.

Benodigdheden

Oven, ronde bakvorm van ongeveer 25cm, vierkante ovenschaal

1 REACTIE

  1. Lijkt me heerlijk en ga ik zeker maken, heb echter 2 vraagjes m.b.t. het waterbad.
    1. Hoe hoog moet het water zijn in het waterbad
    2. moet het water warm of koud zijn als je het in de over zet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here