Wortelbrood

Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 1 cake

Wees eens creatief met wortel en bereid dit heerlijk kruidige wortelbrood. De voorbereiding is erg simpel en de smaak is buitengewoon!

Ingrediënten

  • 140 gram bloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker 2 eieren 135 ml zonnebloemolie 1 tl vanille extract 180 gram wortel, geraspt 50 gram pecanoten of walnoten (optineel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.
  2. Zeef de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en de zout boven een grote kom en bewaar deze.
  3. Neem de mixer en mix de eieren samen met de 2 soorten suiker in een aparte kom, ongeveer 2 minuten lang totdat er een licht schuimend beslag ontstaat. Zet de mixer op de laagste stand en giet de olie er langzaam bij. Mix de vanille door het beslag en zet daarna de mixer uit.
  4. Spatel de geraspte wortel door het beslag heen en doe vervolgens hetzelfde met de bloem. Spatel als laatste de gehakte noten door het beslag heen als je deze gebruikt.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake voor 40-50 minuten in de oven totdat deze gaar is. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Als deze schoon uit het midden van de cake komt is de cake gaar. Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here