Ingrediënten
- voor de cake:
2 kopjes geraspte wortel
4 eieren
320 gram bloem
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
2 tl koekkruiden
1/2 tl zout
180 gram lichtbruine suiker
100 gram basterdsuiker
1 tl vanille extract
250 ml plantaardige olie
60 ml melkVoor de vulling:
220 gram zachte roomkaas
2 eieren
100 gram suiker
50 gram bloemVoor het glazuur:
60 gram poedersuiker
3 theelepels verse sinaasappelsap
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een tulband in. Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom en voeg hier het zout, de kaneel en de koekkruiden aan toe en meng dit.Mix de olie en de 2 soorten suiker in een aparte kom en voeg de eieren hier een voor een aan toe. Voeg het vanille extract en de melk hier aan toe en mix totdat alles gemengd is.Spatel de droge ingrediënten nu in delen door het beslag heen en spatel hier vervolgens de wortel doorheen.Meng in een kleiner kommetje de roomkaas, suiker, bloem en de eieren met een garde tot een glad beslag.Vul het bakblik nu voor 1/3 deel met het beslag en verdeel hier vervolgens de roomkaas vulling over en strijk dit uit zodat alles goed is bedekt. Giet vervolgens de rest van het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar.Laat de cake een half uurtje afkoelen voordat je deze uit het bakblik haalt. Meng vervolgens de poedersuiker en de sinaasappelsap tot een glad glazuur en glazuur de cake als deze volledig is afgekoeld.
Benodigdheden
oven cakeblik mixer mengkom