Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Wortelsalade Met Feta Kaas moet je gewoonweg proberen. Het heeft zo'n verrassende smaak en is erg gemakkelijk te maken. Een echte aanrader! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 350gr wortels
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 theelepel karwijzaad, fijngemalen met een vijzel
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel witte basterdsuiker
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels fijngehakte munt
- 125gr feta, verkruimeld
Bereidingswijze
- Was de wortels, verwijder de uiteinden en rasp ze tot dunne reepjes
- Doe de geraspte wortel in een salade kom
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook al roerend samen met de fijngemalen karwijzaad, komijn, paprikapoeder, korianderpoeder, sambal en suiker voor ongeveer 2 minuten
- Haal de pan van het vuur en roer de citroensap door de pasta
- Schenk nu het geheel over wortel en meng het goed door elkaar
- Voeg de fijngehakte peterselie, munt en feta toe en serveer het meteen
Benodigdheden
Vijzel