Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Wortelsoep Met Dille En Zure Room is een heerlijke gebonden soep met een variatie aan smaken van verse groenten en kruiden. Heel gemakkelijk in een handomdraai te maken! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 wortels
- 30gr boter
- 800ml kippenbouillon
- 2 theelepels citroensap
- 4 takjes verse dille
- 2 eetlepels geraspte kaas
- zout en vers gemalen peper
- 4 eetlepels zure room
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui
- Maak de wortels schoon en snij ze in kleine stukken
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui voor ongeveer 2 minuten
- Voeg de wortel en bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Laat de soep voor ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
- Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en breng hem op smaak met de citroensap, verse dille, geraspte kaas, snufje zout en vers gemalen peper
- Laat de soep nog een paar minuten zachtjes pruttelen
- Garneer de soep voro het serveren met de zure room
Benodigdheden
Staafmixer