Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4
Wortelsoep met Gehaktballetjes is niet een standaard soep die je ieder weekend maakt. Deze soep is een echte herfstsoep die je eet wanneer het buiten nat en koud begint te worden! Waarom weet ik niet.. Misschien is het de kleur die ik associeer met de vallende bladen, misschien zijn het de wortelen (toch een beetje najaars groeten). Het is daarentegen wel één van mijn lievelingssoepen! De zoetheid van de wortel in combinatie met de gehaktballetjes, heerlijk!
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 900gr fijngehakte wortels
- 1 fijngesneden ui
- 5 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- zout en vers gemalen peper
- 1 liter runderbouillon
- 400gr half om half gehakt
- 25gr Parmezaanse kaas
- 25gr paneermeel
- 2 eetlepels melk
- 250gr fijngesneden verse spinazie
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan en voeg de wortel, ui, 4 van de 5 uitgeperste teentjes knoflook en rozemarijn toe
- Bak het geheel ongeveer 15 minuten en breng het op smaak met een beetje zout en peper
- Voeg de bouillon toe, roer het geheel goed door elkaar en dek de pan af
- Laat de soep ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur
- Kneed in de tussentijd de Parmezaanse kaas, paneermeel, melk, een snufje zout en peper door het gehakt en rol er kleine soepballetjes van
- Pureer vervolgens de soep en breng het daarna weer aan de kook
- Voeg de gehaktballetjes toe en laat het nog ongeveer 10 minuten koken op laag vuur
- Serveer de soep in kommen of borden en garneer het geheel met de fijngesneden spinazie
Ik heb het voor het eerst gemaakt maar niet voor het laatst ik moet zeggen de soep is echt heerlijk ik zou het iedereen aan bevelen
wat doe je met het 5e teentje knoflook?
maak je een lekker dipsausje van.