Wortelsoep met Gehaktballetjes

0
11881
wortelsoep-met-gehaktballetjes
wortelsoep-met-gehaktballetjes
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4

klik hier voor meer soeprecepten.

Wortelsoep met Gehaktballetjes is een klassiek gerecht dat in veel culturen wordt gegeten. Wortelen werden al in de oudheid verbouwd en werden vaak gebruikt als medicijn. Wortelsoep werd in de middeleeuwen populair als remedie tegen ziekte en koude winters. Tegenwoordig is wortelsoep een populair gerecht vanwege de gezonde eigenschappen van wortelen en de heerlijke smaak.

Wortelen zijn een uitstekende bron van vitamine A, die belangrijk is voor een gezonde huid en ogen. Ze bevatten ook veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering, en ze hebben een laag caloriegehalte. Gehaktballetjes, gemaakt van rundergehakt, zijn ook een goede bron van eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor spieropbouw en -herstel en helpen ook bij het behouden van een gezonde huid en haar.

De groentebouillon in de soep is ook een gezonde toevoeging. Groentebouillon bevat weinig calorieën en vetten en is een goede bron van mineralen zoals kalium en magnesium. Het is ook een gezonde optie voor mensen die geen vlees willen eten.

Het recept voor wortelsoep met gehaktballetjes is een goede manier om al deze gezonde ingrediënten te combineren. De soep is rijk aan vezels, vitamine A en eiwitten, waardoor het een voedzame maaltijd is die je lichaam de energie geeft die het nodig heeft.

Kortom, wortelsoep met gehaktballetjes is niet alleen een heerlijk gerecht, maar ook een gezonde en voedzame maaltijd. Het is gemakkelijk te maken en kan worden aangepast aan individuele smaken en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een warme en hartige maaltijd op een koude dag, of gewoon iets gezonds en voedzaams wilt eten, wortelsoep met gehaktballetjes is een geweldige keuze.

Wortelsoep met Gehaktballetjes is niet een standaard soep die je ieder weekend maakt. Deze soep is een echte herfstsoep die je eet wanneer het buiten nat en koud begint te worden! Waarom weet ik niet.. Misschien is het de kleur die ik associeer met de vallende bladen, misschien zijn het de wortelen (toch een beetje najaars groeten). Het is daarentegen wel één van mijn lievelingssoepen! De zoetheid van de wortel in combinatie met de gehaktballetjes, heerlijk!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 900gr fijngehakte wortels
  • 1 fijngesneden ui
  • 5 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en vers gemalen peper
  • 1 liter runderbouillon
  • 400gr half om half gehakt
  • 25gr Parmezaanse kaas
  • 25gr paneermeel
  • 2 eetlepels melk
  • 250gr fijngesneden verse spinazie

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en voeg de wortel, ui, 4 van de 5 uitgeperste teentjes knoflook en rozemarijn toe
  2. Bak het geheel ongeveer 15 minuten en breng het op smaak met een beetje zout en peper
  3. Voeg de bouillon toe, roer het geheel goed door elkaar en dek de pan af
  4. Laat de soep ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur
  5. Kneed in de tussentijd de Parmezaanse kaas, paneermeel, melk, een snufje zout en peper door het gehakt en rol er kleine soepballetjes van
  6. Pureer vervolgens de soep en breng het daarna weer aan de kook
  7. Voeg de gehaktballetjes toe en laat het nog ongeveer 10 minuten koken op laag vuur
  8. Serveer de soep in kommen of borden en garneer het geheel met de fijngesneden spinazie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here