Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 12
Worteltjestaart recept niet alleen erg lekker maar ook goed voor je ogen. Wel wat minder goed voor de lijn.
Meer gratis recepten vind je hier.
Ingrediënten
- 300gr kristalsuiker
- 240ml plantaardige olie
- 3 eieren
- 250gr bloem
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels vanille extract
- 1/2 theelepel zout
- 400gr geraspte wortel
- 100gr gebroken walnoten
- 250gr roomkaas
- 110gr margarine
- 1 eetlepel melk
- 375gr poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bodem en zijkanten in van een taartvorm met 30cm doorsnede en bestrooi het lichtjes met bloem
- Klop de kristalsuiker, olie en eieren met een elektrische mixer op lage snelheid voor ongeveer 30 seconden in een grote beslagkom
- Voeg de bloem, kaneel, bakpoeder, 1 theelepel vanille extract en het zout toe en klop het op een lage snelheid voor ongeveer 1 minuut
- Meng vervolgens de wortelen en de noten door het beslag
- Giet het mengsel in de taartvorm
- Zet de vorm 40 tot 45 minuten in de oven
- Laat de taart helemaal afkoelen voor ongeveer 1 uur
- Klop de roomkaas, boter, melk en vanille extract met een elektrische mixer op lage snelheid in een beslagkom tot een gladde massa ontstaat
- Voeg geleidelijk de poedersuiker toe op lage snelheid tot het wederom glad en smeerbaar is
- Glazuur de taart met het mengsel
- Bewaar de worteltaart in de koelkast
Benodigdheden
Oven,taartvorm 30cm, elektrische mixer