Worteltjestaart recept

0
4695
worteltjestaart-recept
worteltjestaart-recept
Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 12

Worteltjestaart recept niet alleen erg lekker maar ook goed voor je ogen. Wel wat minder goed voor de lijn.

Meer gratis recepten vind je hier.

Worteltaart is een heerlijke taart die populair is over de hele wereld. Het recept voor worteltaart gaat terug tot de Middeleeuwen, toen zoet gebak met wortels en suiker populair was vanwege de hoge kosten van suiker en andere zoetstoffen. In de 17e eeuw werd worteltaart verder ontwikkeld in Engeland als een feestelijk dessert voor speciale gelegenheden. Later werd het recept verspreid naar Noord-Amerika en werd het een favoriet dessert in de Verenigde Staten en Canada.

Worteltaart wordt gemaakt met geraspte wortels, suiker, bloem, eieren en specerijen zoals kaneel en nootmuskaat. Sommige recepten bevatten ook noten, rozijnen, kokosnoot of ananas. Het beslag wordt gebakken in een taartvorm en vervolgens bedekt met een romige glazuur.

Hoewel worteltaart heerlijk is, bevat het ook veel calorieën en suiker. Het is dus belangrijk om het met mate te eten als onderdeel van een gezond dieet. Wortelen zijn echter rijk aan vitamine A, antioxidanten en vezels, wat allemaal bijdraagt aan een gezonde spijsvertering, immuunsysteem en ooggezondheid. Het gebruik van volkorenmeel in worteltaart kan ook bijdragen aan de vezelinname van het dieet.

Er zijn veel variaties van het traditionele worteltaartrecept. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld citroenschil toe aan het beslag voor extra smaak, terwijl anderen pecannoten gebruiken in plaats van walnoten. Er zijn ook veganistische en glutenvrije opties beschikbaar voor mensen met dieetbeperkingen.

Kortom, worteltaart is een heerlijke traktatie die al eeuwenlang populair is. Het is belangrijk om te genieten van worteltaart met mate en als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en levensstijl. Er zijn veel manieren om worteltaart te bereiden en te serveren, dus experimenteer en ontdek jouw favoriete recept.

Ingrediënten

  • 300gr kristalsuiker
  • 240ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 250gr bloem
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 400gr geraspte wortel
  • 100gr gebroken walnoten
  • 250gr roomkaas
  • 110gr margarine
  • 1 eetlepel melk
  • 375gr poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bodem en zijkanten in van een taartvorm met 30cm doorsnede en bestrooi het lichtjes met bloem
  2. Klop de kristalsuiker, olie en eieren met een elektrische mixer op lage snelheid voor ongeveer 30 seconden in een grote beslagkom
  3. Voeg de bloem, kaneel, bakpoeder, 1 theelepel vanille extract en het zout toe en klop het op een lage snelheid voor ongeveer 1 minuut
  4. Meng vervolgens de wortelen en de noten door het beslag
  5. Giet het mengsel in de taartvorm
  6. Zet de vorm 40 tot 45 minuten in de oven
  7. Laat de taart helemaal afkoelen voor ongeveer 1 uur
  8. Klop de roomkaas, boter, melk en vanille extract met een elektrische mixer op lage snelheid in een beslagkom tot een gladde massa ontstaat
  9. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe op lage snelheid tot het wederom glad en smeerbaar is
  10. Glazuur de taart met het mengsel
  11. Bewaar de worteltaart in de koelkast

Benodigdheden

Oven,taartvorm 30cm, elektrische mixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here