Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Zalm met Knapperige Walnotenkorst is echt een heerlijk visgerecht dat je prima kan serveren als hoofdgerecht tijdens de feestdagen. Echt super lekker voor degenen onder ons die van vis houden! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 stuks zalmfilet
- klontje boter
- 75ml ahornsiroop
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel bruine suiker
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel mosterdpoeder (Colma's)
- 125gr fijngehakte walnoten
- zeezout
- 4 schijfjes citroen
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een sauspan en voeg de ahornsiroop, Worcestershire saus, zout, bruine suiker, peper en mosterdpoeder toe
- Roer het geheel goed door tot de suiker en overige ingrediënten zijn opgelost
- Haal de pan van het vuur en laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur
- Bak ondertussen de fijngehakte walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan
- Doe de zalmfilet in een afsluitbare diepvrieszak en voeg de marinade toe
- Leg het geheel minimaal 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verspreid de gehakte walnoten over een groot bord of werkplank
- Druk één kant van de zalmfilets in de gehakte walnoten en leg ze op de bakplaat
- Strooi een beetje zeezout over de zalmfilets en zet het 15 tot 20 minuten in de oven afhankelijk van de dikte van de filets
- Garneer de Zalm met Knapperige Walnotenkorst met een schijfje citroen
Details
Tip: Serveer de zalm met verse groenten en gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.
Benodigdheden
Oven