Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1 eetlepel maïzena
- 65ml water
- 4 eetlepels mirin (rijstwijn)
- 4 eetlepels sake (rijstwijn)
- 8 eetlepels Japanse sojasaus
- 3 eetlepels bruine suiker
- 4 zalmfilets
- sesamzaad
Bereidingswijze
- Mix de maïzena met kokend heet water in een kleine kom en zet het apart
- Doe de rest van de ingrediënten, behalve de zalmfilets, in een steelpan en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur laag en laat het gedurende 8 minuten koken
- Voeg vervolgens de maïzena toe en roer het goed door elkaar
- Laat de saus 2 tot 3 minuten koken tot de saus dikker is geworden en zet het apart
- Bak de zalm in een koekenpan met een beetje olijolie als eerste met de huid naar beneden
- Bak vervolgens beide kanten van de zalm gedurende ongeveer 5 minuten afhankelijk van de dikte van de filets
- Leg ze op een bord, serveer het met teriyaki saus en bestrooi het met een beetje sesamsaad
Details
Mirin is een zoete, Japanse rijstwijn die voor 40-50% uit suiker bestaat en is in de meeste bekende grote supermarkten in Nederland wel te koop.