Zalm Teriyaki

0
2400
zalm-teriyaki
zalm-teriyaki
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Ingrediënten

  • 1 eetlepel maïzena
  • 65ml water
  • 4 eetlepels mirin (rijstwijn)
  • 4 eetlepels sake (rijstwijn)
  • 8 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 4 zalmfilets
  • sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Mix de maïzena met kokend heet water in een kleine kom en zet het apart
  2. Doe de rest van de ingrediënten, behalve de zalmfilets, in een steelpan en breng het geheel aan de kook
  3. Zet het vuur laag en laat het gedurende 8 minuten koken
  4. Voeg vervolgens de maïzena toe en roer het goed door elkaar
  5. Laat de saus 2 tot 3 minuten koken tot de saus dikker is geworden en zet het apart
  6. Bak de zalm in een koekenpan met een beetje olijolie als eerste met de huid naar beneden
  7. Bak vervolgens beide kanten van de zalm gedurende ongeveer 5 minuten afhankelijk van de dikte van de filets
  8. Leg ze op een bord, serveer het met teriyaki saus en bestrooi het met een beetje sesamsaad

Details

Mirin is een zoete, Japanse rijstwijn die voor 40-50% uit suiker bestaat en is in de meeste bekende grote supermarkten in Nederland wel te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here