Ingrediënten
- 100 gram basterdsuiker
- 200 gram boter
- 300 gram bloem
- 1 ei
- 1 mespuntje zout
- 1 pakje vanillesuiker
Bereidingswijze
Zandkoekjes maken is niet zo moeilijk. Weeg de ingrediënten af en zorg dat ze voldoende gekoeld zijn. Zeef de bloem in een bergje op het werkvlak. Maak met een lepel een kuiltje in de bloem. Strooi de suiker in het kuiltje en doe er het ei bij. Snijd de koele boter in blokjes. Hak de boter met een groot mes zo fijn mogelijk erdoor. Kneed nu met koele hand een samenhangend deeg. Maak er een bal van, verpak hem in folie en leg in de koelkast. Bestrijk de bakplaat met boter en strooi er wat bloem op. Strooi wat bloem op de deegbal en werk hem nogmaals door. Rol het deeg dun (3 mm) uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Doop een uitsteekvormpje in de bloem. Door het vormpje in de bloem te steken, blijft het deeg er niet aan plakken. Steek de koekjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 15 min op 175 graden in de voorverwarmde oven.
Benodigdheden
Oven, bakplaat