Zebra cake recept

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 6-8

Net een marmer cake maar dan anders en het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. Wil je in een paar simpele stappen deze zebra cake maken? Wij hebben het recept voor je klaarliggen. Volg onderstaande stappen en bak zelf een zebra cake!

Ingrediënten

  • 360 gram bloem
  • 1/4 tsp salt
  • 2 tsp baking powder
  • 220 gram boter op kamertemperatuur
  • 340 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 250 ml melk
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 tl suiker
  • 60 ml melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een rond bakblik van 24 cm in.
  2. Zeef de bloem en de bakpoeder en meng dit met het zout. Mix de suiker en de boter tot een romige massa.
  3. Meng de eieren er één voor één aan toe en voeg de vanolle erdoor.
  4. Meng de bloem en de melk om de beurt in delen door het beslag heen. Meng in een klein schatje de cacao, de 1 tl suiker en de 60 ml melk met een garde tot een gladde massa.
  5. Meng 500 ml van het beslag in een aparte kom met de cacaomomix.
  6. Neem een grote lepel en leg een hoopje van het witte beslag in het midden van het bakblik. Leg vervolgens met een andere lepel een hoopje van het bruine beslag hier bovenop.
  7. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  8. Bak de cake in ongeveer 50 min gaar of totdat een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cake goed afkoelen voordat je deze uit het bakblik haalt.
  9. Benodigdheden

    Oven, ovenschaal, mixer

    Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here