Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 100ml melk
- 8gr gedroogde gist
- 250gr bloem
- 1 ei
- 4gr zout
- 200gr boter
- 2 eetlepels stroop
- 1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius
- Maak een dik gistbeslag van de melk, gist, bloem, ei, zout en 50gr van de boter in beslagkom
- Dek de kom af met een theedoek en laat deze 1 uur rijzen
- Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en snij het vervolgens in repen van 2 cm breed
- Leg de helft van de repen als spiraalvormige gootjes op een met bakpapier belegde bakplaat
- Roer de rest van de boter tot room en meng de stroop en kaneel erdoor
- Doe de helft van de vulling in de gootjes
- Vorm vervolgens een tweede laag van de overige deegrepen en verdeel de rest van de vulling over de bovenkant
- Laat de het deeg ongeveer 25 minuten rijzen
- Bak de bolussen in 20 minuten gaar en bruin
- Draai de bolussen na het bakken gelijk om. Laat ze vervolgens afkoelen maar niet te droog worden
Benodigdheden
Oven