Zeeuwse Bolussen

0
1921
zeeuwse-bolussen
zeeuwse-bolussen
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 6

Ingrediënten

  • 100ml melk
  • 8gr gedroogde gist
  • 250gr bloem
  • 1 ei
  • 4gr zout
  • 200gr boter
  • 2 eetlepels stroop
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius
  2. Maak een dik gistbeslag van de melk, gist, bloem, ei, zout en 50gr van de boter in beslagkom
  3. Dek de kom af met een theedoek en laat deze 1 uur rijzen
  4. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en snij het vervolgens in repen van 2 cm breed
  5. Leg de helft van de repen als spiraalvormige gootjes op een met bakpapier belegde bakplaat
  6. Roer de rest van de boter tot room en meng de stroop en kaneel erdoor
  7. Doe de helft van de vulling in de gootjes
  8. Vorm vervolgens een tweede laag van de overige deegrepen en verdeel de rest van de vulling over de bovenkant
  9. Laat de het deeg ongeveer 25 minuten rijzen
  10. Bak de bolussen in 20 minuten gaar en bruin
  11. Draai de bolussen na het bakken gelijk om. Laat ze vervolgens afkoelen maar niet te droog worden

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here