Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Zelfgemaakte Appeljam Met Kaneel is leuk om te maken en relatief erg eenvoudig! Maak het samen met je familie of vrienden. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 kilo appels
- 500ml appelsap
- 500ml water
- 3 eetlepels pectine
- 300gr suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
- Doe de appels in een grote pan en voeg de appelsap en water toe
- Breng de stukjes appel aan de kook en laat dit 25 minuten, met de deksel op de pan koken
- Pureer het geheel in een blender
- Doe de appelmoes terug in de pan en voeg de pectine, suiker, vanille suiker en de kaneelpoeder toe
- Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen
- Haal de pan van het vuur en vul de jampotten tot net onder de rand
- Sluit de potjes af en laat ze afkoelen
Benodigdheden
Blender, jampotten