Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 4
Zelfgemaakte Bruine Bonensoep is een aanrader tijdens deze periode van het jaar. Lekker stevig en vol van smaak! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 prei
- 2 wortels
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
- 2 laurierbladen
- 1 blikje (70gr) tomatenpuree
- 2 blikken (a 800gr) bruine bonen
- 1 gelderse rookworst, in plakjes gesneden
Bereidingswijze
- Snij de prei in ringen en spoel het grondig af onder de kraan in een vergiet
- Was de wortels en snij deze in stukjes
- Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de wortel en prei toe
- Voeg de gemalen komijn, knoflookpoeder, zout, zwarte peper en laurierbladen toe
- Breng het geheel op nieuw aan de kook en voeg vervolgens de tomatenpuree en bruine bonen toe
- Laat de soep nu minimaal een uur rustig pruttelen op laag vuur
- Voeg 10 minuten voor het serveren de plakjes rookworst toe